„Теразид ЕООД” осигури топлина и уют за още една забавачка

Повече от 100 деца от Целодневна детска градина №16 в София вече посещават по-топли и уютни забавачки, след като българският производител на строителни материали „Теразид” ЕООД осигури цялостна топлоизолация на централната сграда на детското заведение.
Сградата на детската градина беше осветена и официално открита днес, 1 ноември – Деня на народните будители. На тържествената церемония присъстваха заместник-кметът по култура и образование на район „Витоша” Мария Иванова, директор на дирекция „Култура и образования” в Столична община, ръководители на детски градини и родители.
Безвъзмездното топлоизолиране на централната сграда на ЦДГ №16 допълва предприетите от общината мерки за подобряване на условията в сградата, която през 1962 г. е преустроена от частен дом в детска градина. Въпреки направените през последните 2 години вътрешен ремонт и ремонт на покрива и смяна на дограмата на прозорците, старата фасада се нуждаеше спешно от основен ремонт.
Централната сграда посещават 25 деца на 3-годишна възраст, които са най-малките възпитаници на детското заведение. Там се намират също лекарският кабинет, и кухнята, която осигурява храна и за филиалите на детското заведение.
Преди няколко месеца на тържество по случай 10-годишния юбилей на дружеството управителят г-н Росен Станков обяви, че всяка година „Теразид” ЕООД ще финансира санирането на детска градина или друг вид детско заведение. Тогава той призова и други производители и строителни фирми да подкрепят благородната инициатива, за да може повече деца да посещават красиви и топли забавачки.
Това е второто дарение, което дружеството прави за подобряване на условията, в които се учат и играят децата. Общата площ на топлоизолираните фасади на двете сгради надхвърля 600 кв.м.
През 2004 г. по инициатива на управителя г-н Росен Станков „Теразид” ЕООД постави безвъзмездно топлоизолация на един от филиалите на детското заведение. След ремонта изразходваната електроенергия за отопление на сградата през зимата е намаляла с 10 000 кВч, което е спестило на общината близо 1 400 лв. (над 30% от разходите за отопление).

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023