„Теразид ЕООД” осигури топлина и уют за още една забавачка

Повече от 100 деца от Целодневна детска градина №16 в София вече посещават по-топли и уютни забавачки, след като българският производител на строителни материали „Теразид” ЕООД осигури цялостна топлоизолация на централната сграда на детското заведение.
Сградата на детската градина беше осветена и официално открита днес, 1 ноември – Деня на народните будители. На тържествената церемония присъстваха заместник-кметът по култура и образование на район „Витоша” Мария Иванова, директор на дирекция „Култура и образования” в Столична община, ръководители на детски градини и родители.
Безвъзмездното топлоизолиране на централната сграда на ЦДГ №16 допълва предприетите от общината мерки за подобряване на условията в сградата, която през 1962 г. е преустроена от частен дом в детска градина. Въпреки направените през последните 2 години вътрешен ремонт и ремонт на покрива и смяна на дограмата на прозорците, старата фасада се нуждаеше спешно от основен ремонт.
Централната сграда посещават 25 деца на 3-годишна възраст, които са най-малките възпитаници на детското заведение. Там се намират също лекарският кабинет, и кухнята, която осигурява храна и за филиалите на детското заведение.
Преди няколко месеца на тържество по случай 10-годишния юбилей на дружеството управителят г-н Росен Станков обяви, че всяка година „Теразид” ЕООД ще финансира санирането на детска градина или друг вид детско заведение. Тогава той призова и други производители и строителни фирми да подкрепят благородната инициатива, за да може повече деца да посещават красиви и топли забавачки.
Това е второто дарение, което дружеството прави за подобряване на условията, в които се учат и играят децата. Общата площ на топлоизолираните фасади на двете сгради надхвърля 600 кв.м.
През 2004 г. по инициатива на управителя г-н Росен Станков „Теразид” ЕООД постави безвъзмездно топлоизолация на един от филиалите на детското заведение. След ремонта изразходваната електроенергия за отопление на сградата през зимата е намаляла с 10 000 кВч, което е спестило на общината близо 1 400 лв. (над 30% от разходите за отопление).