Колко е важна комуникацията или как един SMS предопредели бъдещето ми

Емил Атанасов
„Експерт търговия“
работи в ТЕРАЗИД от 2007 година

Емил:
– Беше втората половина на 2007 и вече бях напуснал склада за строителни материали, в който работех до момента. Бях създал доста контакти там и когато ми се наложи да си сменя телефонния номер, реших да изпратя до всички SMS – “Емо, вече екс служител на фирма „Х“, е с нов номер 0885………….. .“.
Скоро след това, на новия ми номер звънна Мениджър продажби на ТЕРАЗИД – Велин Александров, с когото се познавахме бегло покрай работата ни в бранша. По време на разговорът ни, той пътуваше за Девня заедно със собственика на фирмата Росен Станков. Тогава проведохме непопулярния за времето си „конферентен разговор“. От дума на дума стана ясно, че търсят човек да попълнят търговският си екип. Уговорихме си среща и на нея г-н Станков ми предложи да развивам една от търговските марки на ТЕРАЗИД.
Велин:
– Емо, чакай да ти разкажа, как точно се случи при нас.
Пътувахме с Росен за няколко уговорени срещи във Варна. Вземайки предвид дългото пътуване, станахме рано и вече повече от час бяхме на път. Ранният час и свежестта на утринния въздух ни създаваха добро настроение и очакване за ползотворен работен ден.
Разговаряхме, започнаха да „влизат“ и ежедневните телефонни обаждания. Помежду им някъде се появи и един SMS. Понеже шофирах, подадох телефона си на Росен и той го отвори:
„Казвам се Емил Атанасов и съм екс служител на еди коя си фирма (склад за строителни материали в София)“ – прочете и попита с интерес – А кой беше Емил Атанасов?
Мисля, че набра номера веднага, след като му разказах за Емил и работата му. Направо от моя телефон. Тогава създавахме екипа си в София и контактът дойде точно навреме. Добра комуникация в подходящия момент и навременна реакция от страна на Росен – знаех си, че денят ще е ползотворен.
От тогава работим заедно близо 14 години. Някои ще кажат „доста време“, други „какво толкова“… Аз ще кажа, че когато един SMS определи повече от половината ти работен път, значи комуникацията определя живота ни.
Емил:
– За мен комуникацията в различните й форми, е изключително важна както в живота, така и в работата на една компания, за да бъде тя успешна.
Винаги съм вярвал, че малките неща са от голямо значение!

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023