От приятели в младежките години, до главен счетоводител на една от най-успешните компании

Диана Иванчева
Главен счетоводител
работи в ТЕРАЗИД от 1996

Моята история започна още през 90-те години на миналия век, когато бях поканена от приятел да работя за него, много преди компанията му да стартира своето производство. Много преди ТЕРАЗИД да бъде това, което е днес. Започнах като продавач в малко търговско дружество, което предстоеше да се превърне в топ марка на пазара.

Не след дълго, благодарение на креативността, гъвкавата преценка за пазарите и непрекъснатия стремеж за удоволетворяване на потребителските нужди, фирмата разшири значително своя асортимент. Увеличиха се и търговските обекти на дружеството, а аз бях назначена за техен управител.

Успоредно с това се дипломирах като инженер-мениджър с втора специалост „Банки, борси и финанси“, след което бях преназначена в счетоводния отдел на вече набиращата популярност фирма ТЕРАЗИД.
За повечето хора това е скучна дейност – сметки, таблици и цял ден взиране в екрана на компютъра. Но малцина си дават сметка за отговорността на счетоводителя. За осчетоводяването на десетките ТИР-ове със суровини, които влизат и също толкова, които всеки ден напускат територията на завода. За вноса и износа не само към редица европейски, но и азиатски и африкански държави. За мен е чест, че ми бе поверена такава сериозна позиция и като главен счетоводител се старая да оправдая доверието, което ми е гласувано. Не ми е трудно, защото всеки, който ме познава знае, че притежавам търпение, спокойствие и амбиция да върша качествено своята работа.

Благодарна съм, че тези мои качества са високо ценени от колегите и мениджърския екип на ТЕРАЗИД. Благодарна съм за възможността да работя в тази динамична компания, за доверието, подкрепата и за страхотното отношение, което получавам всеки ден. Компания, която не загуби човешкото в себе си, въпреки мащаба на своя бизнес… Ръководство, изисква много, но знае как да насърчава и най-вече – което стои безкомпромисно зад гърба ми.

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023