Македонския край – там където няма сребърни и бронзови медали

Венелин Стефанов
„Търговски представител“
работи в ТЕРАЗИД от 2011

След преминаването на Световната финансова криза през 2007-2008, както повечето бизнеси, така и тези, свързани със строителния бранш, трябваше да си стъпят на краката и постепенно да се възстановят. Строителството в България се завръщаше със сравнително добри темпове. Не беше лесно, но който имаше желание и упоритост, успяваше да се справи. Именно по това време, започнах работа в ТЕРАЗИД.

Компанията отдавна беше лидер на Българския пазар и имаше изключително силни позиции в почти всички региони в страната. Почти… Както казваме ние тук, в Македонския край – или си „пръв“ или си „всички останали“. Когато започнах работа, честно казано, бях изненадан от сравнително ниските обороти на такава утвърдена марка като ТЕРАЗИД и то в такъв перспективен регион, но кризата явно си беше казала думата.

В началото започнах само с двама дистрибутори – един в Благоевград и един в Гоце Делчев. Тъй като бях първият активен или „мобилен“ търговски представител на компанията извън София, трябваше за сравнително кратко време да създам и разработя дистрибуторска мрежа. Поради липсата на фирмена складова база, мрежата от търговски обекти трябваше да покрие доста населени места в Македонския край. Хиляди километри, стотици оферти, десетки часове преговори, но както вече споменах, целта, която си поставих, не беше просто ТЕРАЗИД да присъства навсякъде. Ние трябваше да сме първи!
Днес, през 2021 година, това е безспорен факт. ТЕРАЗИД е топ бранд в така нареченият „Югозападен район“. Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Перник, Разлог, Самоков, Сандански, Симитли… Почти цялата ни продуктова гама, може да бъде намерена в магазинната мрежа. Както обичам да казвам, не се продава единствено това, което не се предлага. Благодарение на пословичната ми упоритост, подкрепата на моите колеги и на нашите партньори от дистрибуторската мрежа, компанията ни е лидер в Македонският край.

В рамките на шегата, продукти на ТЕРАЗИД не се продават само в аптеките…
Засега.

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023