„Невидимият“ отдел или дамите, които стоят зад всяка една опаковка

Руска Косева и Елисавета Палакарчева
„Крайно оформление“
работят в ТЕРАЗИД от 1999 година

Когато започнахме работа в ТЕРАЗИД, опаковките се сгъваха и лепяха ръчно и всяка една минаваше през ръцете ни. Бяхме млади и енергични, а времената през 1999 бяха такива, че работата просто се увеличаваше с всеки изминал ден. Отдел от 8 жени, който често се налагаше да работи извънредно, защото фирмата набираше такава скорост, че просто нямахме време за губене. Не знаем дали хората тогава, освен работещите в ТЕРАЗИД, си даваха сметка, колко много труд стои зад всичките тези количества и разнообразие от продукти. Затова, може би на шега, колегите често ни наричаха „невидимия отдел“. Стотици хиляди торби, кутии, кофи, шишета. Тонове хартия и лепило. Етикети, брошури, каталози и още много, много материали… Всеки ден.

Въпреки високите обороти на работа и стремглавото развитие на компанията, от другата страна на везната винаги са стояли сигурността и спокойствието, които сме имали в ТЕРАЗИД. Имаме ги и до днес. Точно те са в основата на това, да се справяме с всички задачи и предизвикателства. И не на последно място, подкрепата на колегите във фирмата, която срещаме всеки ден.

Сега, почти 22 години по-късно, работата ни е доста по-различна. Ръчният труд, в огромна степен, е заменен от машини. Производството на опаковки е изнесена дейност. Отделът ни вече се състои само от нас двете, а онази „романтична суматоха“ от края на 90-те е просто спомен. Но усещането за сигурност и спокойствието са си все още тук.

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023