Топлоизолационната система ТЕРАЗИД – индивидуален подход и винаги отличен резултат

Фасадната интегрирана система за топлоизолация на „Теразид” ЕООД е сертифицирана по БДС и е съобразена с всички европейски норми и изисквания за качество и устойчивост.

За да отговорят на разнообразните нужди и възможности на своите клиенти, специалистите на „Теразид” ЕООД разработиха комплексни решения за фасадна топлоизолация в различни ценови класове и винаги гарантирани отлични топлоизолационни свойства.

Възможност за избор на дебелината и плътността на плоскостите от EPS

На първо място ще се спрем на основния материал във всяка една термоизолационна система – експансдирания полистирол (EPS).

Отдавна вече не се приема правилото, че 5 см EPS са достатъчни за изолирането на всяка една сграда, независимо от нейното разположение, особености и предназначение. Мнението на специалистите е, че ефективна топлоизолация се постига при минимум 8 см EPS.

„Теразид” ЕООД произвежда плоскости от фасаден стиропор (EPS-F) в различни плътности (14-16 кг/м3, 16-18 кг/м3, 18-20 кг/м3, както и по-високи плътности по заявка) и дебелини (от 1 до 10 см). Това дава възможност за голям избор в зависимост от топлотехническите изисквания на сградата, климата и определения бюджет.

Избор на лепило и шпакловка според топлоизолационния материал и бюджета

„Лепило-шпакловка Топ Микс” е суха смес, която се използва за залепване на фасадни топлоизолационни плоскости от EPS и за шпакловане върху тях. Подходящ продукт, когато се търси икономично решение без компромис в качеството.

Основното предимство на „Термозид” е отличната адхезия не само към плоскости от EPS, но и към изолация от XPS и минерална вата. Подходящ е за:

– залепване на плоскости от експандиран и екструдиран пенополистирол (XPS и EPS) и плочи от минерална вата на фасади;

– залепване на топлоизолационни плоскости върху покривни конструкции и студени подове;

– изпълнение на армирана с фибромрежа защитна изравнителна шпакловка върху залепените плоскости от полистирол;

– залепване на топлоизолационни плоскости при изпълнение на изолация на басейни, сауни и други.

„Клебешпахтел” е шпакловъчен материал на база цимент, високотехнологични полимерни добавки, полимерни влакна, армиращи микровлакна и фини пълнители. Предназначен е за изпълнение на висококачествена шпакловка върху топлоизолационни плоскости експандиран и екструдиран пенополистирол (EPS и XPS).

Неделима част от Фасадната интегрирана система за топлоизолация на „Теразид” ЕООД са дюбелите и стъклофибърната мрежа и профилите. Повече за тяхното значение и особеностите при влагането им, може да намерите в наръчника за изпълнение на Фасадна система за топлоизолация на интернет страницата на Теразид.

Задължителен елемент в топлоизолационната системата е Универсалният грунд за мазилки „Теразид G-33”. Проникващият грунд запазва възможността за „дишане“ на стената, осигурява водонепропускливост и подобрява сцеплението при полагане на декоративни мазилки върху различни основи. Крайният ефект на бял филм след изсъхване на положения грунд, определя приложението му като основа за структурни мазилки с декоративен „драскан“ и „влачен“ ефект. Бялата основа осигурява добре издържан естетически вид на положената мазилка с белотата в основата на драскотините. Белият цвят дава и по-добра възможност за оцветяване на грунда при изпълнение на обекти с високи изисквания.

Разнообразие от видове, цветове и структури на фасадните мазилки

Завършващият слой на всяка топлизолационна система е не по-малко важен от самия изолационен материал. Паропропускливостта и водоотблъскващите свойства на фасадните мазилки са от изключително значение за устойчивостта на системата през годините и запазването на топлоизолационните й качества.

Спецификата на сградата, среда, в която се намира и климатичните условия отново са решаващи при избора на мазилка. За да отговори на разнообразните потребности „Теразид” предлага три основни варианта на фасадни мазилки – полимерна, силикатна и силиконова. Всяка от мазилките се предлага в над 600 цвята, които в съчетание със 7-те структури и зърнометрии дават неизчерпаемо разнообразие от архитектурни решения.

ДЕКОРИТ е най-продаваната фасадна мазилка. Тя създава бяла или цветна водоустойчива грапава повърхност с гарантирана паропропускливост, устойчивост на измиване, студоустойчивост. Дава възможност за изключително разнообразие в архитектурните решения на фасади и отделни фасадни елементи

СИЛИКАТ е фасадна мазилка на база течен алкален силикат и дисперсии с добавени минерални пълнители с подбрана зърнометрия, пигментни пасти и спомагателни добавки. Добавеното водно стъкло я прави подходяща за райони с висока влажност.

СИКОЛИТ е фасадна мазилка на база силиконова смола и дисперсии, с добавени минерални пълнители, с подбрана зърнометрия, пигментни пасти и спомагателни добавки. Силиконовите добавки в мазилката не дават възможност за задържане на твърди частици по фасадата и осигуряват т. нар. „самопочистващ ефект” на мазилката.

Разходна норма на „Декорит”, „Силикат” и „Сиколит”:

ВЛАЧЕНА:

при 1,5 мм: около 2,4 кг/м2;

при 2 мм: около 2,8 кг/м2;

при 2,5 мм: около 3,5 кг/м2;

при 3 мм: около 4,2 кг/м2.

ДРАСКАНА:

при 1 мм: около 1,9 кг/м2;

при 1,5 мм: около 2,9 кг/м2;

при 2 мм: около 3,9 кг/м2;

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023