Повече от 50 деца садиха дръвчета с ТЕРАЗИД

Инициативата “Заедно да засадим дръвче” на ТЕРАЗИД ЕООД събра в събота повече от 50 деца и още толкова родители, баби и дядовци, които отделиха от времето си в съботния ден, за да засадят по едно дръвче в столичния ж.к. „Дружба 1”. Кампанията подкрепиха и много бизнес партньори на дружеството, сред които „Ликата България” ООД, ЕТ „Коста – Констадин Златков”, „Булстрой груп” ООД, „Фактор трейд” ЕООД и други.
Над 60 иглолистни дръвчета и фиданки бяха засадени на едно от малкото останали зелени площи около детска площадка и 108 СОУ „Н. Беловеждов” в жилищния комплекс. Освен познатите градски видове дървета – бреза, липа и червен дъб, сред новозасадените фиданки има и красиво лирово дърво.
„Ние сме български производител, нашите деца, също като вашите, играят и растат в София и затова винаги сме се стремели да подхождаме с грижа към заобикалящата ни природа. Надяваме се, че нашият пример ще е заразителен и ще провокираме хората да се замислят повече какво правят, за да запазят природата чиста и зелена”, заяви мениджър „Продабжи” на ТЕРАЗИД ЕООД инж. Велин Александров.
Инициативата “Заедно да засадим дръвче” е продължение на друга еко идея на българския производител на циментови лепила и мазилки. В края на 2009 г. вместо стандартните коледни сувенири ТЕРАЗИД подари на своите клиенти живи конусовидни смърчове. Някои от фирмите, получили зелените подаръци, донесоха своите смърчове и ги засадиха.
„Възползваме се от възможността да приветстваме Вас и екипа на ТЕРАЗИД за Вашата благородна идея и последователна политика за опазване на околната среда и разширяване на зелените зони в нашия град. Освен нашата морална подкрепа, приемете, моля, и нашия скромен принос – малки вечно зелени туи,” се казва в част от писмото на „Балкан Консулт Комерс” ЕООД.
Всеки от участниците получи сертификат за своя принос към благородната инициатива. На фиданките пък бяха поставени специални етикети с имената на „стопаните” им, които обещаха да се грижат за тях. А за да е съвсем еко събитието, всички плакати, покани и сертификати бяха отпечатани на рециклирана хартия.
Зелената инициатива на ТЕРАЗИД е още един начин да се обърне внимание на грижата за природата само ден преди големия християнски празник Цветница и в деня, когато по целия свят, включително и у нас, се отбелязва Часът на Земята.
Това не е първата кампания със социална насоченост на ТЕРАЗИД. Сред благотворителните инициатива на дружеството досега са топлоизолирането на две от сградите на Целодневна детска градина №16 в кв. „Павлово” в столицата, ремонтът на част от Клиниката по детска урология към МБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и други.
ТЕРАЗИД ЕООД демонстрира грижа към природата не само посредством социални кампании. През 2008 година дружеството успешно покри всички изисквания и сертифицира производството си по системата за опазване на околната среда (ISO 14001:2004).

Снимки от зелената инициатива може да разгледате в нашата галерия.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023