Повече от 50 деца садиха дръвчета с ТЕРАЗИД

Инициативата “Заедно да засадим дръвче” на ТЕРАЗИД ЕООД събра в събота повече от 50 деца и още толкова родители, баби и дядовци, които отделиха от времето си в съботния ден, за да засадят по едно дръвче в столичния ж.к. „Дружба 1”. Кампанията подкрепиха и много бизнес партньори на дружеството, сред които „Ликата България” ООД, ЕТ „Коста – Констадин Златков”, „Булстрой груп” ООД, „Фактор трейд” ЕООД и други.
Над 60 иглолистни дръвчета и фиданки бяха засадени на едно от малкото останали зелени площи около детска площадка и 108 СОУ „Н. Беловеждов” в жилищния комплекс. Освен познатите градски видове дървета – бреза, липа и червен дъб, сред новозасадените фиданки има и красиво лирово дърво.
„Ние сме български производител, нашите деца, също като вашите, играят и растат в София и затова винаги сме се стремели да подхождаме с грижа към заобикалящата ни природа. Надяваме се, че нашият пример ще е заразителен и ще провокираме хората да се замислят повече какво правят, за да запазят природата чиста и зелена”, заяви мениджър „Продабжи” на ТЕРАЗИД ЕООД инж. Велин Александров.
Инициативата “Заедно да засадим дръвче” е продължение на друга еко идея на българския производител на циментови лепила и мазилки. В края на 2009 г. вместо стандартните коледни сувенири ТЕРАЗИД подари на своите клиенти живи конусовидни смърчове. Някои от фирмите, получили зелените подаръци, донесоха своите смърчове и ги засадиха.
„Възползваме се от възможността да приветстваме Вас и екипа на ТЕРАЗИД за Вашата благородна идея и последователна политика за опазване на околната среда и разширяване на зелените зони в нашия град. Освен нашата морална подкрепа, приемете, моля, и нашия скромен принос – малки вечно зелени туи,” се казва в част от писмото на „Балкан Консулт Комерс” ЕООД.
Всеки от участниците получи сертификат за своя принос към благородната инициатива. На фиданките пък бяха поставени специални етикети с имената на „стопаните” им, които обещаха да се грижат за тях. А за да е съвсем еко събитието, всички плакати, покани и сертификати бяха отпечатани на рециклирана хартия.
Зелената инициатива на ТЕРАЗИД е още един начин да се обърне внимание на грижата за природата само ден преди големия християнски празник Цветница и в деня, когато по целия свят, включително и у нас, се отбелязва Часът на Земята.
Това не е първата кампания със социална насоченост на ТЕРАЗИД. Сред благотворителните инициатива на дружеството досега са топлоизолирането на две от сградите на Целодневна детска градина №16 в кв. „Павлово” в столицата, ремонтът на част от Клиниката по детска урология към МБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и други.
ТЕРАЗИД ЕООД демонстрира грижа към природата не само посредством социални кампании. През 2008 година дружеството успешно покри всички изисквания и сертифицира производството си по системата за опазване на околната среда (ISO 14001:2004).

Снимки от зелената инициатива може да разгледате в нашата галерия.