Зелена инициатива на „Теразид“ ЕООД „Заедно да засадим дръвче“

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД организира засаждане на над 60 фиданки в столичния ж.к. „Дружба 1”. Кампанията ще се проведе на 27 март 2010 г. (събота) от 11.00 часа в ж.к. „Дружба 1” зад 108 СОУ „Н. Беловеждов”.
Очаква се в зелената инициатива „Заедно да засадим дръвче” да се включат зам.-кметът на Столична община Минко Герджиков, кметът на Район „Искър” инж. Йордан Томов, служители и клиенти на „Теразид” ЕООД.
“Като български производител, ние отделяме много внимание на средата, в която растат и играят нашите деца. Смятам, че засаждането на живо дръвче и грижата за него са най-добрият начин да се възпитат младите в отговорно отношение към природата”, сподели управителят на „Теразид” ЕООД Росен Станков.
Вярно на своята политика всяка година да отделя средства и време, за да направи света на нашите деца по-красив и уютен, тази година дружеството задели средства за облагородяване на едно от малкото останали зелени междублокови пространства в ж.к. „Дружба 1”.
„Инициативата „Заедно да засадим дръвче” е продължение на нашата еко идея от миналата година”, поясни управителят Росен Станков. В края на 2009 г. вместо стандарните коледни сувенири „Теразид” ЕООД подари на своите клиенти живи конусовидни смърчове.
Това не е първата кампания със социална насоченост на „Теразид” ЕООД. Сред благотворителните инициатива на дружеството досега са топлоизолирането на две от сградите на Целодневна детска градина №16 в кв. „Павлово” в столицата, ремонтът на част от Клиниката по детска урология към МБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и други.
„Теразид” ЕООД демонстрира грижа към природата не само посредством социални кампании. През 2008 г. дружестото успешно покри всички изисквания и сертифицира производството си по системата за опазване на околната среда (ISO 14001:2004).

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023