Разтворът за тухлени зидарии на „Теразид” ЕООД бе избран за най-добър строителен продукт

Вароциментовият разтвор за тухлени зидарии на „Теразид” ЕООД заслужено беше определен за най-добър строителен продукт в раздел „Сухи строителни смеси” на конкурса на citybuild.bg, който приключи на 28 февруари в полунощ. В надпреварата, в която се провежда за трета поредна година, участваха 21 фирми и 57 продукта
Водещият български производител на лепила мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД участва в три от десетте категории, като в раздела „Топлоизолации и фасадни системи” новата серия фасадни мазилки „Slim Line” остана само на един глас след победителя.
„Slim Line“ е серия фасадни мазилки – полимерни, силикатни и силиконови, която се произвеждат в широка цветова гама (332 цвята) и краен декоративен ефект влачена или драскана структура. Новата серия мазилки бързо се наложи като предпочитан финишен слой при изпълнение на топлоизолация на сгради.
Конкурсът за най-добър строителен продукт се провежда с подкрепата на Българската търговско-промишлена палата, Софийската търговско-промишлена камара, Камарата на архитектите в България, Националната строителна федерация, Асоциацията на търговците на строителни материали и „Български строителни маркети“.