ТЕРАЗИД е генерален спонсор на Европейското Гран При по стрелба с лък

Световният шампион Явор Христов е голямата надежда на България

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД е генерален спонсор на втория кръг от Европейско Гранд При по стрелба с лък, което ще се проведе от 20-и до 23-и май 2009 година в комплекс „Царско село” – София.
Домакин на престижния турнир е Българска федерация „Стрелба с лък”, като надпреварата ще се проведе под патронажа на Държавната агенция за младежта и спорта. Първият кръг се състоя през април в Риом, Франция, а финалите ще са в Анталия, Турция през юни.
Очаква се за състезанието да пристигнат над 160 души – състезатели, треньори, съдии, представители на международни федерации, от 17 нации.
Страната ни ще се представи с 11 състезатели в 3 отбора – 5 мъже рекърв, 3 жени рекърв, 3 мъже компаунд, като най-големи надежди се възлагат на световния ни шампион в зала Явор Христов. През месец март тази година той завоюва първия златен медал за страната ни.
На турнирът за първи път се въвежда и нова дисциплина «смесени отбори» (мъже-жени), обяви на пресконференция днес председателят на Българска федерация „Стрелба с лък” Даниел Павлов.
Официални гости от чужбина на състезанието ще бъдат Президентът на Европейската федерация по стрелба с лък (ЕМАУ) Марио Скарцела и генералният секретар на ЕМАУ Маринела Пишиоти.
България е домакин на европейско първенство по стрелба с лък от такъв ранг за втори път. През 2005 година страната ни за първи път беше домакин на Европейско Гранд При /финал/. Състезанието се проведе в гр. София и в него участваха 160 състезатели от 26 държави, не само от Европа, но и от САЩ, Япония, Китай, Австралия и други. Тогава бяха подобрени един Европейски и един Световен рекорд. Европейската федерация по стрелба с лък /ЕМАУ/ даде отлична оценка на спортно-техническо ниво на мероприятието и за това през 2008 г. в гр. Торино, Италия, бе решенo отново да гласуват доверие на България да организира подобно мероприятие.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023