„Теразид” ЕООД с 24% ръст на продажбите през 2008 г.

Над 3 млн. лв. са инвестициите в машини и съоръжения през годината

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД отчете увеличение с 24% на приходите от продажби през 2008 г.
Въпреки негативните прогнози за строителния бранш, свързани с финансовата криза, дружеството продължава да следва политиката си за модернизация на производството и търсене на нови пазарни ниши. Тъкмо поради тази причина успяхме да постигнем планираните резултати за миналата година, а от началото на годината отчитаме незначително намаляване на обемите на търсената продукция, обяснява управителят Росен Станков. Не е за подценяване и факта, че в момента се завършват вече започнати обекти, а нашите материали са търсени предимно в довършителната фаза, допълва той.
През изминалата година инвестициите на „Теразид” ЕООД в сгради, машини и съоръжения надхвърля 3 млн. лв. Основното перо в инвестицията са новата инсталация за мазилки, която дружеството пусна в експлоатация, и закупената силозна техника.
„Теразид” ЕООД е първият производител, който започна да предлага на своите клиенти доставка на лепила и шпакловки на циментова основа със силози. Планираме през следващата година да предлагаме под формата на силози не само сухи смеси, но и пастообразни мазилки, които заслужено са един от най-търсените ни продукти, споделя управителят на дружеството Росен Станков.
„Теразид” ЕООД е лидер сред българските фирми в сегмента на полимерните мазилки с водоотблъскващи свойства. Само през миналата година над 1 300 000 кв. м. фасади са изпълнени с мазилки на „Теразид”. За да улесни своите клиенти и да съкрати срока за получаване на мазилка в желания цвят, дружестово инсталира машини за тониране на пастообразни фасадни мазилки в магазини на 20 свои дистрибутори на територията на страната. Предстои увеличаване на тази бройка, за да може нашите клиенти да получават фасадни мазилки в избрания от тях цвят в момента на поръчката, обобщава нововъведенията през изминалата година Росен Станков.
В края на 2008 г. „Теразид” ЕООД сертифицира производството си по две нови системи – за здравословни и безопасни условия на труд (BS OHSAS 18001:2007) и за опазване на околната среда (ISO 14001:2004). Дружеството е покрило изискванията за управление на качеството, притежава сертификат ISO 9001:2000 и поддържа системата повече от 6 гоини. „Теразид” ЕООД е и сред първите, сертифицирали цялостна система за топлоизолация по БДС.