„Теразид” ЕООД с 24% ръст на продажбите през 2008 г.

Над 3 млн. лв. са инвестициите в машини и съоръжения през годината

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД отчете увеличение с 24% на приходите от продажби през 2008 г.
Въпреки негативните прогнози за строителния бранш, свързани с финансовата криза, дружеството продължава да следва политиката си за модернизация на производството и търсене на нови пазарни ниши. Тъкмо поради тази причина успяхме да постигнем планираните резултати за миналата година, а от началото на годината отчитаме незначително намаляване на обемите на търсената продукция, обяснява управителят Росен Станков. Не е за подценяване и факта, че в момента се завършват вече започнати обекти, а нашите материали са търсени предимно в довършителната фаза, допълва той.
През изминалата година инвестициите на „Теразид” ЕООД в сгради, машини и съоръжения надхвърля 3 млн. лв. Основното перо в инвестицията са новата инсталация за мазилки, която дружеството пусна в експлоатация, и закупената силозна техника.
„Теразид” ЕООД е първият производител, който започна да предлага на своите клиенти доставка на лепила и шпакловки на циментова основа със силози. Планираме през следващата година да предлагаме под формата на силози не само сухи смеси, но и пастообразни мазилки, които заслужено са един от най-търсените ни продукти, споделя управителят на дружеството Росен Станков.
„Теразид” ЕООД е лидер сред българските фирми в сегмента на полимерните мазилки с водоотблъскващи свойства. Само през миналата година над 1 300 000 кв. м. фасади са изпълнени с мазилки на „Теразид”. За да улесни своите клиенти и да съкрати срока за получаване на мазилка в желания цвят, дружестово инсталира машини за тониране на пастообразни фасадни мазилки в магазини на 20 свои дистрибутори на територията на страната. Предстои увеличаване на тази бройка, за да може нашите клиенти да получават фасадни мазилки в избрания от тях цвят в момента на поръчката, обобщава нововъведенията през изминалата година Росен Станков.
В края на 2008 г. „Теразид” ЕООД сертифицира производството си по две нови системи – за здравословни и безопасни условия на труд (BS OHSAS 18001:2007) и за опазване на околната среда (ISO 14001:2004). Дружеството е покрило изискванията за управление на качеството, притежава сертификат ISO 9001:2000 и поддържа системата повече от 6 гоини. „Теразид” ЕООД е и сред първите, сертифицирали цялостна система за топлоизолация по БДС.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023