Силозна техника от „Теразид” ЕООД намалява разходите на материали с 20%

Утвърденият български производител показва решение за транспортиране, смесване, изпомпване и полагане на Българската строителна седмица

Българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД въвежда нов, модерен начин на обслужване на строителните обекти чрез силозна техника. Силозната техника ще бъде показана на изложението Българска строителна седмица от 10-и до 14-и март в Интер Експо Център.
Досега в силози се предлагаха предимно гипсови и вароциментови смеси, но не и лепила и шпакловки на циментова основа. Още в началото на строителния сезон „Теразид” ЕООД ще предлага на своите клиенти възможността да получават лепила, шпакловки на циментова основа, вароциментови и гипсови смеси в силози.
Този нов метод на работа не само многократно улеснява клиентите на фирмата, елиминирайки необходимостта от разтоварване и складиране на строителните материали, но осигурява по-висока ефективност при по-малък брой работници.
От миналата година започнахме да предлагаме машини за полагане както на сухи строителни смеси, така и на пастообразни продукти – хидроизолации, бои, мазилки. Вече наблюдаваме силен интерес към тях и следващата стъпка за улесняване работата на нашите клиенти беше внедряването на силозната техника, коментира иновацията управителят на „Теразид” ЕООД Росен Станков. Надяваме се в следващите 12 месеца да можем да предложим на нашите клиенти и силози за пастообразни мазилки, допълни той.
Силозите Теразид SiloMix 3.0 са с интегриран смесител. След първоначалната доставка от 4,5 тона на сухи смеси с марка ТЕРАЗИД, повторното зареждане на силозите с материал в насипно състояние е възможно с големи чували (т. нар. „биг бег”), доставени с камион с кран.
Един от продуктите, изпитан и одобрен за работа със силозите Теразид SiloMix, например, е ТЕРМОЗИД, използван за лепене и шпакловане на топлоизолационни плоскости от вида EPS, XPS или минерална вата. Силозната техника е изключително полезна и при работата с лепилата Теразид Standart или Теразид Flex използвани за лепене на фаянс, теракота или гранитогрес.
Интегрираният към силоза смесител приготвя за 12 секунди от първоначалното пускане разнообразни лепила или шпакловки на циментова или гипсова основа. Автоматизираният процес на смесване на сухата смес с вода в препоръчаната от производителя консистенция осигурява добра хомогенност на разтвора, обяснява Росен Станков.
Това е само едно от възможните удобства на силозната техника. Механичното транспортиране на приготвения материал до необходимото място и височина на обекта допълнително оптимизира процеса. Отлично решение за транспортиране на готовия материал е да се използва самостоятелна подаваща помпа, която по маркуч доставя сместа на разстояние от 40 м. Наред с бързината на подготовка и транспортиране, незаменимо удобство е и разнообразните накрайници за полагане на материала според предназначението му и основата, коментират специалисти.

Накратко, основните предимства от използването на силозна техника може да бъдат обобщени така:
• печелите време от разтоварване, смесване и разнасяне на материала;
• намаляват се разходите за труд;
• не изхвърляте излишен материал;
• рискът от кражба на материали се свежда до нула;
• постигате постоянна консистенцията на приготвяните смеси и избягвате грешки от материал, използван не по предназначение;
• значително намалявате обемът на строителните отпадъци;
• оптимизирането на процесите на строителната площадка изисква по-малко пространство.

Разгледайте снимки от изложението Българска строителна седмица 2009

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023