ТЕРАЗИД ЕООД отчита 31% ръст на продажбите

Дружеството инвестира над 1,3 млн. лв. в нови технологии и производства през 2007 г.

Отлични финансови резултати от началото на годината отчете българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД.

Тази година, заради ниските температури и дъждовете, строителните фирми започнаха активна работа едва през април. Въпреки тези неблагоприятни фактори за първите четири месеца на 2008 година ТЕРАЗИД отчита 31% повече продажби в сравнение със същия период на миналата година – когато активният строителен сезон стартира още през февруари.

Управителят Росен Станков очаква възходящата тенденция в търсенето на продукти с марката ТЕРАЗИД да се запази и за 2008 година (дружеството да увеличи продажбите си с 20-25% в сравнение с предходната година).

За поредна година ТЕРАЗИД е увеличила сериозно обема на пласираната продукция и спрямо 2006 се наблюдава ръст от над 20%. Така от 2003 година насам обемът на производството на дружеството е нараснал близо 4 пъти.

Сериозен принос за постоянната възходяща тенденция в това отношение има производството на силикатни, силиконови и полимерни фасадни мазилки. Само през 2007 година с декоративните мазилки с марка ТЕРАЗИД са изпълнени над 740 000 м² фасади в цялата страна.

През миналата година ТЕРАЗИД ЕООД инвестира сериозни средства и технологии за повишаване на производителността на поточните линии и качеството на продукцията. Инвестициите в дълготрайни материални активи за 2007 година възлизат на близо 1,3 млн. лв. Част от средствата бяха насочени към изграждането на база и закупуване на 3-тонни силози за циментови лепила и шпакловки.

Транспортирането на материали и работата със силози на строителните обекти все още е слабо позната практика в България. Този метод на работа обаче е широко използван по цял свят, защото спестява време и улеснява строителните фирми като намалява значително, от една страна, ръчния труд, от друга – строителните отпадъци, обяснява нововъведението Росен Станков и прогнозира, че това допълнително ще увеличи пазарния дял на продуктите с марка ТЕРАЗИД.

Изминалата година беше ползотворна за ТЕРАЗИД не само във финансово отношение. Стремежът към внедряване на нови технологии и добри практики, както и активната социална отговорност на дружеството го наредиха сред най-силните марки на българския пазар, определени от Business Superbrands.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023