„Теразид” ЕООД подкрепи кампанията за създаване на Дневен център за борба с рака на гърдата

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД се включи в благотворителната кампания за ремонтиране и обзавеждане на Дневен център за комплексно лечение на жени с рак на гърдата. Печалната статистика сочи, че в България случаите на карцином на млечната жлеза са 35% от всички злокачествени образувания и са на второ място сред причините за смъртност у нас.

Националната благотворителна кампания, която стартира днес, е инициирана от Фондация „Утре за всеки”, съвместно с МБАЛ „Царица Йоана” /ИСУЛ/, Сдружение „Аюрведа-Рейки” и Център за съвършен ритъм на живот „Аюрведа”. С набраните средства ще бъде напълно ремонтиран и снабден с необходимото оборудване предоставеният от МБАЛ „Царица Йоана” дневен център. Тъй като сградата е в много лошо състояние, е наложителен ремонт за около 500 000 лв., както и около 200 000 лв. за обзавеждане и оборудване. Сумата е значителна и ще бъде набирана от различни източници – дарения от фирми и физически лица на строителни материали, труд, обзавеждане и оборудване; както и от благотворителни спектакли, изложби и SMS-и.

За да подпомогне инициативата, „Теразид” ЕООД ще дари безвъзмездно необходимите материали – грунд и мазилка, за завършване на фасадата на дневния център. Включването на “Теразид” ЕООД в благотворителната кампания е продължение на политиката на фирмата за подпомагане на различни социални инициативи. Досега дружеството е санирало напълно безвъзмездно сградите на две детски градини в София. Със собствени средства и материали „Теразид” ЕООД планира и ремонт на част от Клиниката по детска урология към МБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.

Благотворителната инициатива „Утре за всеки” е подкрепена от Столична община, Специализираната болница за активно лечение по онкология, Националния онкологичен медицински център, фондация „Борба с рака” и други. Медийни партньори на кампанията са Нова телевизия, Дарик радио, Метро медия, вестник „Стандарт”, списание „Ева” и други.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023