„Теразид” ЕООД отвори врати за двама млади мениджъри за един ден

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД се включи в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана за седма поредна година от „Джуниът Ачийвмънт България”. В тазгодишната инициатива над 1000 ученици от цялата страна прекараха един ден с мениджърите на над 190 български и международни компании и институции в 46 града.

Владимира Христова от 10 п клас и Стефан Михайлов от 10 а2 клас на Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Христо Ботев” имаха възможност за решават проблеми и да водят преговори от позицията на мениджъри продажби в „Теразид” ЕООД.
Радваме се, че имаме възможност да запознаем децата с работата в една голяма производствена фирма, каквато е „Теразид”. Като бъдещи строителни специалисти за тях ще е изключително полезно да познават тънкостите при водене на преговори, както и процеса на доставка на стоката, заяви инж. Велин Александров, мениджър Продажби в „Теразид” ЕООД. Владимира и Стефан имаха възможността да водят нелеки преговори с дистрибутор на продуктите на дружеството и да организират доставки за един от най-големите голф комплекси в България, както и да избира цветове на мазилки заедно с архитекта на жилищна сграда в столицата.

Запознаването на младите мениджъри с особеностите на строителния бранш е само част от цялостното сътрудничество между „Теразид” ЕООД и СГАСГ „Христо Ботев”. Наскоро специалисти на дружеството за трета поредна година проведоха практическо обучение на завършващи ученици.

Инициативата на „Джуниър Ачийвмънт“ се осъществява ежегодно в над 200 страни в света. В нея участват водещи компании, наложили своята марка на международните пазари, утвърдени обществени лидери и авторитети. По традиция у нас инициативата се провежда под патронажа на Министерството на финансите на Република България.