„Теразид” ЕООД обучава ученици от СГАСГ „Христо Ботев” в майсторско полагане на хидроизолация и плочки

За трета поредна година специалисти на водещия български производител на строителни материали „Теразид” ЕООД провеждат практически обучения на ученици от Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Христо Ботев”.

Тази година обучението е на тема „Хидроизолации и полагане на керамични облицовки”. Дружеството има разработена цялостна система за полагане на керамични облицовки в бани и мокри помещения.

В продължение на повече от седмица общо 7 паралелки от 10-и, 11-и и 12-и клас на професионалната гимназия слушаха лекции от инж. Георги Атанасов и инж. Юлиян Йовчев, търговски представители в „Теразид” ЕООД и бивши възпитаници на училището. Бъдещите майстори и строители имаха възможност и сами да нанасят пастообразната хидроизолацията «Теразид GT-11» и циментовото лепило «Теразид Standart». Младежите научиха още и как се поставят керамични облицовки върху критични основи или върху стари фаянсови плочки („лепене на плочки върху плочки”).

Стараем се не просто да покажем техническото изпълнение на всяка от операциите, но и да запознаем младежите с новите продукти и технологии, сподели инж. Атанасов. Особен интерес за учениците представляваше еластичната хидроизолация, която е в пастообразен вид и се нанася с четка или мече, както и уплътнителната хидроизолационна лента за ъгли. Самите преподаватели споделиха, че това са новости, които значително подобряват крайния резултат и улесняват работата на майсторите.

Практическите обучения са изключително полезни за учениците, защото с тях не само научават тънкости от изпълнението на строителните операции, но и започват да следят с повече интерес теорията, обобщи впечатленията си от обучението инж. Йовчев. Съвсем естествено при по-трудоемките дейности като рязане и лепене на плочки активно участие взеха момчетата. Момичетата пък се включиха при пълненото на фугите с хидрофобната смес „Фугарид”

Досега специалисти на „Теразид” ЕООД са предали теоретичните особености и ценен практически опит за поставяне на топлоизолационна система, както и за полагане и структуриране на декоративни фасадни мазилки.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023