Статия в “National Geographic” продължава кампанията на ТЕРАЗИД за популяризиране на българското културно наследство

Първият брой на популярното списание „National Geographic” за тази година зарадва своите читатели с обширна статия за древната историята и сегашното състояние на античните мозайки от натрошени разноцветни камъчета, разкрити в различни краища на страната ни.
„История с мозайки” е разработена от българския екип на престижното списание с помощта на българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД. Публикацията е част от подетата от ТЕРАЗИД кампания за подкрепа и популяризиране на българското културно наследство.

„Като част от кампанията през 2007 година направихме изключителни фотоси на малко познатите, но много интересни антични мозайки в България и искахме те да достигнат до колкото се може повече хора“, обяснява инициативата управителят на ТЕРАЗИД Росен Станков. „Радваме се, че екипът на “National Geographic” се присъедини към благородната кауза“, допълва той.

Кампанията „Българско културно наследство” е част от действията на ТЕРАЗИД ЕООД като социалноотговорен български производител. За рекламните си материали, част от кампанията, миналата години дружеството получи специалната награда на Шестия национален конкурс за фирмен календар на изложението Принтком в Пловдив и приз на Рекламаекспо.

Тази година ТЕРАЗИД продължава кампанията с темата за автентичните български носии.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023