ТЕРАЗИД ЕООД отчита 41% ръст на продажбите

41% увеличение на продажбите за първото полугодие на 2007 г. отчита българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД в сравнение със същия период на 2006 година.

Добрите резултатите не са инцидентно явление за фирмата, а са част от постоянна възходяща тенденция, като за 3 години обемът на продажбите се е увеличил повече от три пъти. Това е обяснимо както с интензивното строителството в България и значителните инвестиции в тази област, така и с високото качество и конкурентните цени на продукцията на фирмата, коментира управителят на ТЕРАЗИД ЕООД г-н Росен Станков.

Най-сериозен дял от продажбите на продукти с марката ТЕРАЗИД имат циментовите лепила и фасадните мазилки. За шестте месеца на тази година с материали на ТЕРАЗИД са изпълнени над 380 000 м² фасади. Ние сме първият български производител, който пусна на пазара силикатни, силиконови и полимерни фасадни мазилки и вече се ползваме със заслуженото доверие на нашите клиенти, посочва една от причините за силния интерес към тези продукти управителят Росен Станков.

Бързият темп на развитие наложи м² ЕООД да разшири и модернизира производствената си база. До края на годината ще заработят нови инсталации за сухи смеси и пастообразните мазилки и бои с капацитет съответно 60 000 тона годишно и 10 000 тона годишно.

През 2008 година ще влезе в експлоатация и нова инсталация за изсушаване, смилане и сепарация на инертни материали, които са неразделна част от производството на сухи смеси. Капацитетът на инсталацията ще е 60 000 тона готов продукт годишно.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023