ТЕРАЗИД ЕООД отчита 41% ръст на продажбите

41% увеличение на продажбите за първото полугодие на 2007 г. отчита българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД в сравнение със същия период на 2006 година.

Добрите резултатите не са инцидентно явление за фирмата, а са част от постоянна възходяща тенденция, като за 3 години обемът на продажбите се е увеличил повече от три пъти. Това е обяснимо както с интензивното строителството в България и значителните инвестиции в тази област, така и с високото качество и конкурентните цени на продукцията на фирмата, коментира управителят на ТЕРАЗИД ЕООД г-н Росен Станков.

Най-сериозен дял от продажбите на продукти с марката ТЕРАЗИД имат циментовите лепила и фасадните мазилки. За шестте месеца на тази година с материали на ТЕРАЗИД са изпълнени над 380 000 м² фасади. Ние сме първият български производител, който пусна на пазара силикатни, силиконови и полимерни фасадни мазилки и вече се ползваме със заслуженото доверие на нашите клиенти, посочва една от причините за силния интерес към тези продукти управителят Росен Станков.

Бързият темп на развитие наложи м² ЕООД да разшири и модернизира производствената си база. До края на годината ще заработят нови инсталации за сухи смеси и пастообразните мазилки и бои с капацитет съответно 60 000 тона годишно и 10 000 тона годишно.

През 2008 година ще влезе в експлоатация и нова инсталация за изсушаване, смилане и сепарация на инертни материали, които са неразделна част от производството на сухи смеси. Капацитетът на инсталацията ще е 60 000 тона готов продукт годишно.