ТЕРАЗИД ще подпомага детския футбол

Българският производител на висококачествени лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД стана спонсор на детския футболен клуб „Триадица”. Първата стъпка от подпомагането на клуба беше осигуряването на нови екипи и футболни топки за отбора. Управителят на дружеството г-н Росен Станков лично връчи екипите на младите футболисти и им пожела победи не само с Столичното първенство, но и в големия футбол.

Първата си среща с новите екипи отборът изигра в събота, 14 април, срещу фаворита в първенството – ФК „Елит” на стадиона в с. Герман, като победи с 2:1.

ФК „Триадица” участва за първа година в Столичното първенство по футбол на БФС във възрастовата група ’92, като завърши първия полусезон с положителна голова разлика 27:23. Младите футболни таланти обаче имат редица изяви не само на български терен. През ноември 2004 г. отборът печели първо място на турнира в Птолемаида, Гърция, а през юни 2006 г. взе награда „Феър плей” на международния турнир в Албена.
Футболният клуб обхваща около 70 деца от цялата община „Триадица”. Представителният тим в столичното първенство наброява 20 деца на възраст 13-15 години, а вратарят в отбора е едва 11-годишен. Заради засиления интерес на децата към футбола и към първенството, треньорът Александър Симеонов не крие амбициите скоро да сформира поне още един отбор от по-малки футболисти.

ТЕРАЗИД ЕООД вече има традиции в различни инициативи за подобряване на среда, в която растат и играят нашите деца. Досега дружеството е поставило напълно безвъзмездно топлоизолация на две сгради на детски градини. В момента тече избор на забавачка, която да бъде санирана през тази година.