Като на шега!

Чавдар Величков
„Дизайн и предпечат“
работи в ТЕРАЗИД от 2019 година

Понякога животът ти предлага странни моменти, които се случват много бързо и след време се сещаш с усмивка за тях. Всичко започна в кварталната сладкарница. Да, точно така! Колкото и странно да звучи, интервюто ми за работа се проведе не в офиса на Теразид, а в сладкарница. На по чаша кафе и нещо сладко. Бяхме аз, собственикът на Теразид и търговският директор. Разговорът беше много непринуден, все едно се познавахме от години, а в същото време се виждахме за първи път. Липсваха всякакви досадни въпроси, с които се провежда всяко интервю за работа. По-скоро ставаша дума за моите виждания, свързани с този сектор на производство. Интересните моменти обаче не свършват до тук. Два дни след интервюто ми за работа, телефонът звънна рано сутринта. Беше собственикът на Теразид:

– До половин час да си в офиса! Идвай, започваш работа от днес!

Човек да се чуди шега ли е, майтап ли е… Все пак датата беше 1-ви април, 2019 г. Така започнах работа в Теразид и още в самото начало усетих, че това е подходящата среда за мен.

Целият ми трудов стаж беше преминал в рекламни агенции и печатници като графичен дизайнер или специалист предпечат, но за първи път бях в производствена фирма. Интересното в случая беше, че имах възможност да комбинирам това, което съм завършил – строителство и архитектура, с това което съм работил – графичен дизайн. Получих свободата да реализирам собствените си идеи и виждания за брандинга на компанията. Ребрандирането на опаковките, автопарка, създаването на каталози и брошури са само част от нещата, които правя. Предизвикателството за мен е голямо, тъй като всичко трябва да бъде съобразено с актуалните тенденции в рекламата, като в същото време не трябва да излизаш от спецификата на самия бранш.

Конкуренцията в този сектор е сериозна и затова трябва да предложим качествен продукт поднесен в хубава и удобна опаковка. Понякога се стига до творчески проблеми, но тогава на помощ идват колегите с техните предложения и идеи. В такива моменти аз самият научавам нещо специфично за някой определен продукт, което ми дава идеята върху която трябва да работя и да градя самата опаковка. И работата върви лесно. Може би позитивизмът на колегите около мен, приятелските отношения и чувството за хумор, които задвижват творческото мислене.

В заключение мога да кажа, че Теразид е мястото, в което всеки може да говори свободно с всеки, независимо от позицията, която заема. За мен това е начинът, по който се изгражда една успешна фирма със сплотен екип, която вече 25 години е лидер на българския пазар и не само…

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023