Дървена облицовка на фасадата? Не, мазилка!

www.izolacii.eu

Дървените облицовки като част от фасадата или интериора винаги са изкушавали със своята красота и топлота. Използването им като част от екстериора обаче изисква специални грижи и често крие рискове при монтажа или експлоатацията им във времето. Не е нужно обаче да лишаваме фасадата от изисканата топлота на дървото заради тези неудобства. Може просто да заменим капризната дървесина с новата декоративна мазилка на „Теразид“ „WOOD DECOR”.
„WOOD DECOR” е висококачествена мазилка на база бял цимент, минерални пълнители и полимерни добавки и осигурява изключително здрав и устойчив на времето защитен слой. Тези качества я определят като много подходяща както за фасади и отделни фасадни елементи, така и за интериорни стани и тавани на натоварени помещения – фоайета, коридори, дневни. Оригиналните дървесни шарки, които се постигат със специалните силиконови шаблони, може да бъдат прекрасен акцент в интериора, откроявайки колона, част от стена или таван. Допълнително предимство е и отличното сцепление на „WOOD DECOR” към различни циментови основи, вароциментови и гипсови мазилки, гипсофазер и гипсокартон, ПДЧ и др.
Наред с важните за всяка една фасадна мазилка свойства – защита от биещ дъжд и атмосферна влага, идеална паропропускливост и сигурна пукнатино- и светлоустойчивост, декоративната мазилка, „WOOD DECOR” притежава здравина и устойчивост на удар, а специалният импрегнатор я прави лесна за миене.
Ролята на ипрегнатора „ТЕРАЗИД G-1000” е не само да защити структурирания пласт на декоративната мазилка, но и да подчертае красивия й краен ефект – дървена облицовка, с 8 основни цвята по каталог. В зависимост от конкретните архитектурни или дизайнерски решения е възможно тониране на импрегнатора в желан от клиента цвят. А за още по-естествена и красива визия може да се нанесат в 2 слоя различни нюанси на импрегнатора, създавайки илюзия за истински дървесни шарки.

СВОЙСТВА на декоративната мазилка „WOOD DECOR

* наподобява дървена облицовка с различни цветове
* паропропусклива
* устойчива на влага
* високи якостни характеристики
* устойчива на различни климатични условия

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023