Изящество и комфорт в банята с продуктите на „Теразид“

Стилните облицовки преобразяват и дават живот на банята, особено когато са съчетани с впечатляващи фуги, които подчертават или допълват композицията.

„Fugarid Premium Max“ на „Теразид“ ЕООД са фугиращи смеси в модерни цветове и с нова подобрена формула, която позволява работа с фуги до 15 мм и ги предпазва от мухъл и плесени. За още по-смел и модерен облик на банята специалистите на „Терразид“ разработиха специалната Silver&Gold Selection – брокатена версия на всичките 38 цвята от новия каталог.

Преди да се стигне до фугирането на плочките обаче има някои задължителни стъпки, които ще ви гарантират сигурност и комфорт.

Цялостната система за хидроизолация и полагане на керамични облицовки започва с полагането с валяк на 2 или 3 ръце от еластичната хидроизолация „Теразид GT-11“, като е добре слоевете да бъдат нанесени „на кръст“.

Ъглите в мокрите помещения винаги са били зона, която се обработва по-трудно и в същото време е критична при слягания на новопостроени сгради. Ето защо, за тези участъци „Теразид“ препоръчва влагането на еластична хидроизолационна лента. Лентата се полага между първия и втория слой на хидроизолацията, като краищата й се замазват със слой хидроизолация.

След пълното изсъхване и на последния хидроизолационен слой се преминава към полагането на желаната облицовка – фаянсови или теракотни плочки.

Високоякостното циментово лепило Теразид Standart гарантира стабилно залепване на плочките, независимо от тяхната повърхност. При ново строителство, когато са възможни слягания на сградата, специалистите на „Теразид” ЕООД препоръчват използването на гъвкавото лепило „Теразид Flex“. Освен, че поема принудителните напрежения, лепилото има и водонепропускливи свойства. Super Flex T520 е подходящ и за лепене на плочки върху плочки. Задължително условие обаче е те да са стабилно залепени за стената и да се грундират с контактния грунд Terazid G-22 Betoncontact.

Към фугиране може да се пристъпи след окончателното изсъхване на лепилото – около 24 часа и след като сте почистили шевовете между плочките в дълбочина. За нанасяне на фугиращата смес се използва маламашка с гумени краища и подходяща гъба за почистване.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023