Саниране с качествени материали и гаранция

Със старта на Националната програма за енергийно обновяване се появиха и въпросите за качеството на използваните материали. В България има само няколко фирми, сертифицирали своите топлоизолационни системи съгласно изискванията по ETAG 004.
ТЕРАЗИД ЕООД е единствената българска компания, която е разработила цялостна система за фасадна топлоизолация, изпитана от европейска акредитирана лаборатория и притежаваща Европейска техническа оценка (ЕТА).
Сертификатът се издава след множество изпитвания за устойчивост на системата Материалите се поставят в екстремни атмосферни условия, преминават цикли на замразяване и нагряване, така че да се симулира въздействие за период от десетки години. Особено внимание се обръща на устойчивостта на финишните покрития на механични въздействия от удар и на устойчивостта на цветовете при излагане на UV лъчи.
Европейската техническа оценка гарантира както безкомпромисното качество на отделните продукти, така и отличните свойства и устойчивостта на цялата топлоизолационна система.
Досега със сертифицираната топлоизолационна система ТЕРАЗИД са санирани двата жилищни блока, изпълнени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ на ОП „Регионално развитие“ през миналата година. Вече започнаха дейностите по саниране и на първия блок по Националната програма за енергийно обновяване в Благоевград, отново с български материали на ТЕРАЗИД ЕООД.

Елементите на интегрираната топлоизолационна систем ТЕРАЗИД са:
Лепило и шпакловка за топлоизолационни плоскости ТЕРМОЗИД – висококачествена лепилно-шпакловъчна смес с добавени фибри. Осигурява сигурно залепване на топлоизолационните плоскости „на гребен” или „на топки” в зависимост от основата. Добре изпълнената армирана шпакловка с ТЕРМОЗИД гарантира механична защита на топлоизолационния слой и е идеална основа за финишниата фасадна мазилка.
Топлоизолационни плоскости (EPS-F) – експандиран полистирол с контролирана едрина на зърната, подходящ за топлоизолиране на фасади. Притежава отлични топлоизолационни качества, точни размери и устойчивост на стареене. Предлага се в голямо разнообразие от плътност и дебелини на топлоизолационните плоскости.
Пластмасови дюбели за механично закрепване на топлоизолационни плоскости при дюбелиране в бетон, газобетон и тухлени стени с отлично качество. Предлагат се в различни дължини според дебелината на изолационните плоскости.
Армировъчна фибромрежа от водещия европейски производител Vertex за армиране на шпакловъчния слой при шпакловане на топлоизолационни плоскости.
Усилващи ъглови профили за допълнително усилване и предпазване на външни ъгли на сгради.
Универсален грунд за мазилки Теразид G-33 – висококачествен проникващ грунд, който създава бял филм след изсъхване. Запазва възможността за „дишане“ на стената, осигурява водонепропускливост и подобрява сцеплението при полагане на декоративни мазилки.
Сертифицираната по ETG 004 топлоизолационна система на ТЕРАЗИД може да бъде завършена с всяка една от предлаганите декоративни фасадни мазилки. Мазилките се предлагат в голямо разнообразие от цветове с гарантирана устойчивост на UV лъчи и възможност за избор между 8 вида структури и едрини.
Полимерна мазилка ДЕКОРИТ – мазилката създава бяла или цветна водоустойчива грапава повърхност с гарантирана паропропускливост, устойчивост на измиване, студоустойчивост. Мазилката носи приза „най-продаван продукт“.
Силикатна мазилка СИЛИКАТ – фасадна мазилка на база течен алкален силикат, който позволява по-голямо отворено време за работа през горещите летни дни. Притежава отлична водоустойчивост и много добра паропропускливост.
Силиконова мазилка СИКОЛИТ – фасадна мазилка на база силиконова смола, която й придава отлични паропропускливи качества. Наред с това мазилката е с много добри влагоустойчиви характеристики, които я правят изключително подходяща за използване в райони с висока влажност, каквито са крайморските.
Наномазилка НАНОМАКС – готова за работа пастообразна мазилка, разработена с най-модерните технологии. притежава изключително високи водоотблъскващи свойства и паропропускливост. Повърхностният нанослой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични наранявания. Притежава свойството да се „самопочиства”. Наночастиците по повърхността не позволяват на разпространените замърсители в околната среда да се задържат или да проникнат дълбоко в структурата на мазилката, като след това те лесно биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

Повече информация, както и ценни съвети за начина на полагане на топлоизолационната система на ТЕРАЗИД може да намерите на www.terazid.com или в специализираната брошура.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023