Италиански мазилки с каменни ефекти за фасади

www.izolacii.eu

Кой казва, че декоративните италиански мазилки са подходящи само за интериор? Вече е възможно да придадете автентичен италиански вид и на фасадата, при това със забележителен резултат, благодарение на качествата на мазилките Adicolor.

Първата сграда, на която ще се спрем е Министерството на енергетиката на ул. Триадица. Който е минавал от там със сигурност помни голямото здание, облицовано с каменни плочи в соц стил. Вече не е така – на сградата беше направена топлоизолация и скъпоструващото поставяне на качествени каменни плочи по фасадата беше заменено с лесно изпълнимата мазилка Travertinus с интересен каменен ефект.

Travertinus е подходяща както за интериор, така и за екстериор и създава усещането за шуплест естествен камък. Според личните предпочитания мазилката може да бъде нанесена без прекъсване или да бъдат направени декоративни фуги, имитирайки подредбата на каменни плоскости.

Минералният състав на мазилката я прави устойчива на влага и плесен и й позволява да „диша”, като същевременно запазва нейната водоустойчивост.

За по-голяма устойчивост на атмосферни условия изпълнената и структурирана мазилка допълнително се защитава със силиконовата велатура Vele. Възможността за тониране на полупрозрачната велатура във всеки един цвят създава неповторима уникалност на фасадата.

Здравината и лекият декоративен релеф на Travertinus я прави идеално решение и за интериорни пространства, като фоайета, колони, камини и различни акценти в декорацията на помещенията. Неизчерпаеми са възможностите и ефектите според силата на натиска при изциклянето, цвета на велатурата или междинно нанасяне на тонирана велатура при работа на две ръце.

А ако искате фасадата на сградата да впечатлява с античен или средновековен вид, тогава Old fashion corkstone е отлично решение. Мазилката не само притежава отлична паропропускливост и здравина, но създава усещането за старинна фасада. Подобно на Travertinus при външно приложение и тя се защитава допълнително със силиконова велатура Vele.

Великолепен резултат беше постигнат при реновирането с Old fashion corkstone на една уникална наследствена къща в Рударци. Изискването на собствениците беше да се запази аристократичното излъчване на къщата, строена преди Втората световна война и събирала графове и графини. Загадъчният релеф и декоративно оцветяване на мазилката отлично допълва и подчертава автентичните гранитни каменни облицовки на фасадата.

Old fashion corkstone, както и Travertinus много добре се комбинират с различни видове каменни облицовки и декоративни тухли. Впечатляващи и смели интериорни решения може да бъдат постигнати и при съчетаване на по-грубите и релефни мазилки с изящните кадифени или полирани ефекти на продукти като Veli&Velluti и Venexian Faux.

Пълната гама от интериорни и екстериорни декоративни покрития на италианската марка Adicolor може да намерите на www.adicolor.bg.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023