Добавки за работа при ниски температури

Отрицателни температури, замръзвания и снеговалежи… Зимните атмосферни условия не са повод за притеснение и спиране на строителните дейности. Продуктите на ТЕРАЗИД за работа в зимни условия ви дават сигурност за качеството на изпълнение без да удължавате сроковете заради предполагаеми понижения на температурата.
Много хора подценяват възможните последствията от полагането на фасадна мазилка, шпакловането или лепенето на каменни облицовки на открито при температури около нула градуса, коментира инж. Велин Александров, мениджър „Продажби“ в ТЕРАЗИД ЕООД. Много възможно е при ниски положителни дневни температури, през нощта градусите да паднат под нулата и това да доведе до кристализация на активната съставка в пастообразните фасадни мазилки. След размразяването мазилката няма нужната якост и адхезия към основата. Подобен е ефектът и при сухите циментови смеси – сухи мазилки, лепила и шпакловки, допълва той.
За улеснение и качествена работа при критични атмосферни условия ТЕРАЗИД предлага различни видове противозамръзващи добавки в зависимост от типа на строителните материали и планираните операции.

Противозамръзващи добавки за полимерни мазилки, циментови мазилки и бетони
СКРЕЖКО представлява серия специално разработени добавки за работа при зимни условия – очаквани понижения на температурата, леки дневни замръзвания, очаквани студени периоди.
Ако ви предстои завършване на фасади със сухи или пастообразни мазилки, е добре да съобразите възможните понижения на температурите. Особено рисково за красивата и здрава фасада може да бъдат нощните замръзвания при положителни дневни температури.
СКРЕЖКО – за полимерни мазилки и СКРЕЖКО – за циментови мазилки са двата продукта, които дават възможност за работа до -5˚C до окончателното свързване на мазилката.
И двата продукта са в удобни и лесни за дозиране опаковки, достатъчни съответно за 1 кофа (25 кг) полимерна или силиконова мазилка и 1 торба (25 кг) Структурна мазилка с марка ТЕРАЗИД.
Добавките се отличават и с това, че са напълно безцветни и не променят избрания от вас цвят на фасадната мазилка.
СКРЕЖКО – за бетон е специалната добавка за работа със замазки, бетони и други циментови разтвори при минимална температура до -5˚C до окончателното свързване на продукта.
Смесването с добавките от серията СКРЕЖКО става изключително лесно, тъй като те са дозирани в опаковки, съобразени с опаковките на продуктите с марка ТЕРАЗИД, в които се добавят.
При добавката за сухи мазилки и при тази за бетони, съдържанието на опаковката се изсипва в направната вода, след което се добавя сухия продукт. Разбърква се с помощта на механична бъркалка.
При СКРЕЖКО – за полимерни мазилки, съдържанието на шишенцето се изсипва директно в кофата с мазилката, след което се разбърква с неръждаема механична бъркалка.

Дозировка:
СКРЕЖКО – за полимерни мазилки

– 1 шише за една кофа ДЕКОРИТ;
– 2 шишета за една кофа ДЕКОРА;
– ½ шише за една кофа ТЕРАЗИД G-33
СКРЕЖКО – за циментови мазилки
– 1 опаковка за една торба СТРУКТУРНА МАЗИЛКА;
СКРЕЖКО – за бетон
1 ÷ 2% от масата на цимента в разтвора

Когато прогнозните температури са в диапазона до -10˚C специалистите от ТЕРАЗИД препоръчват при шпакловане или лепене на топлоизолационни материали или различни видове керамични и каменни облицовки да се използва специалната добавка ТЕКАЛИТ.
Продуктът понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите на лепилото. Продуктът е съвместим с широка гама от лепилата и шпакловките на циментова основа с марка ТЕРАЗИД, ТОП МИКС и СТРОЙКОЛ.

ТЕКАЛИТ представлява червено-кафява течност на базата на пластификатори с добавени органични и неорганични вещества. Благодарение на своите съставки, продуктът не замръзва при температура до -20˚C, което определя неговото предназначение като противозамръзваща добавка към циментови лепила и шпакловки. Поради характерния тъмен цвят на ТЕКАЛИТ е препоръчително добавката да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки, както и за продукти на основа бял цимент.
Количеството на добавката се определя от минималната денонощна температура на въздуха и основата по указания от опаковката в зависимост от температурата).
Противозамръзващата добавка е съвместима с по-голямата част от продуктите на ТЕРАЗИД на циментова основа:
– ТЕРАЗИД STANDARD
– ТЕРАЗИД FLEX
– ТЕРМОЗИД
– ТОП МИКС и др.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023