Топлоизолационни системи на европейско ниво

www.izolacii.eu

Има български компании, които не само не отстъпват по нищо, но и задминават водещите европейски производители на строителни и топлоизолационни материали. „Теразид“ ЕООД е една тези фирми. Преди година дружеството получи Европейско техническо одобрение за топлоизолационните системи, в съответствие с ETAG 004.
Европейското техническо одобрение гарантира както безкомпромисното качество на отделните продукти, така и отличните свойства и устойчивостта на цялата топлоизолационна система.

Елементите на интегрираната система са лепило и шпакловка за топлоизолационни плоскости „Термозид”, експандиран полистирол (EPS-F) с контролирана плътност, универсален грунд за мазилки „Теразид G-33”, както и всички необходими аксесоари за здравина и устойчивост на системата – армираща мрежа, дюбели, ъглови профили. Финишното покритие на сертифицираните системи включва една от 4-те декоративни фасадни мазилки на „Теразид” – полимерната „Декорит”, силикатната „Силикат”, силиконовата „Сиколит” и наномазилката „Наномакс”.

Европейското техническо одобрение за топлоизолационните системи е издадено след обстоен анализ на всеки един от участващите в системата продукти в европейска акредитирана лаборатория. Материалите се поставят в екстремни атмосферни условия, преминават цикли на замразяване и нагряване, така че да се симулира въздействие за период от десетки години. Особено внимание се обръща на устойчивостта на финишните покрития на механични въздействия от удар и на устойчивостта на цветовете при излагане на UV лъчи.
Значението на механичната здравина на фасадните мазилки пролича при бурите това лято, когато много фасади, изпълнени с некачествени материали пострадаха.

Доказателство за качеството на топлоизолационните системи с марка „Теразид“ е и изборът на българския производител за доставчик на материали за първите два жилищни блока, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран по ОП „Регионално развитие“.

В съответствие с изискванията на европейския проект, строителните дейности на блок 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и блок 10 в кв. „Изток“ бяха одитирани всеки месец от екип от специалисти, който следеше за качеството на използваните материали и тяхното правилно влагане.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023