Топлоизолационни системи на европейско ниво

www.izolacii.eu

Има български компании, които не само не отстъпват по нищо, но и задминават водещите европейски производители на строителни и топлоизолационни материали. „Теразид“ ЕООД е една тези фирми. Преди година дружеството получи Европейско техническо одобрение за топлоизолационните системи, в съответствие с ETAG 004.
Европейското техническо одобрение гарантира както безкомпромисното качество на отделните продукти, така и отличните свойства и устойчивостта на цялата топлоизолационна система.

Елементите на интегрираната система са лепило и шпакловка за топлоизолационни плоскости „Термозид”, експандиран полистирол (EPS-F) с контролирана плътност, универсален грунд за мазилки „Теразид G-33”, както и всички необходими аксесоари за здравина и устойчивост на системата – армираща мрежа, дюбели, ъглови профили. Финишното покритие на сертифицираните системи включва една от 4-те декоративни фасадни мазилки на „Теразид” – полимерната „Декорит”, силикатната „Силикат”, силиконовата „Сиколит” и наномазилката „Наномакс”.

Европейското техническо одобрение за топлоизолационните системи е издадено след обстоен анализ на всеки един от участващите в системата продукти в европейска акредитирана лаборатория. Материалите се поставят в екстремни атмосферни условия, преминават цикли на замразяване и нагряване, така че да се симулира въздействие за период от десетки години. Особено внимание се обръща на устойчивостта на финишните покрития на механични въздействия от удар и на устойчивостта на цветовете при излагане на UV лъчи.
Значението на механичната здравина на фасадните мазилки пролича при бурите това лято, когато много фасади, изпълнени с некачествени материали пострадаха.

Доказателство за качеството на топлоизолационните системи с марка „Теразид“ е и изборът на българския производител за доставчик на материали за първите два жилищни блока, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран по ОП „Регионално развитие“.

В съответствие с изискванията на европейския проект, строителните дейности на блок 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и блок 10 в кв. „Изток“ бяха одитирани всеки месец от екип от специалисти, който следеше за качеството на използваните материали и тяхното правилно влагане.