ДЕКОРИТ е мазилката на първите два блока по проект Енергийно обновяване на българските домове

Първите 2 сгради, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран по ОП „Регионално развитие“, вече греят с новите си цветни фасади.
Съгласно предписанията от заснемането и енергийния одит, извършени от Българо-австрийска консултантска компания АД и „Енергоефект“ ООД, определените топлоизолационни материали са EPS с дебелина съответно 5 см за блок 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и 8 см за блок 10 в кв. „Изток“, ул. Чарлз Дарвин 3.
Българският производител на лепила, мазилки и топлоизолации „Теразид” ЕООД беше избран за доставчик на цялостните топлоизолационни системи на двете жилищни сгради. Фасадите и на двата блока са завършени с висококачествената полимерна мазилка „Декорит“.
Досега само в София са подадени над 130 Заявления за интерес и подкрепа /ЗИП/, от които 39 са преминали заснемане за технически паспорт са подали Заявление за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност. Собствениците на 26 сгради са сключили Споразумения за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.
За реализацията на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ за текущия програмен период са осигурени 50 млн. лв., с които ще бъдат обновени 180 многофамилни сгради с около 6100 жилища.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023