Инж. Велин Александров: Ще доставяме гипсови мазилки в силози директно на обекта

www.izolacii.eu

Инж. Александров, как бихте обобщили измината година за „Теразид” ЕООД?
За нас 2013 година не се различаваше сериозно от очакванията ни. Въпреки трудностите, свързани с трайно променената ситуация в бранша, за „Теразид” ЕООД година приключи добре. Подобно на минали години, най-голям дял в продажбите имаха фасадните топлоизолационни системи и декоративните фасадни мазилки. Участвахме в няколко търга за обществени поръчки, в които заслужено бяхме избрани за доставчик на материали за саниране на фасади на много обществени сгради.
Тракийският университет в Стара Загора, например, беше обновен с наши материали. Само по един от ЛОТ-овете за енергийна ефективност в Северозападна България с топлоизолационната система „Теразид” бяха санирани 17 училища, детски градини, болници и други обществени сгради.
Всичко това ни дава самочувствието, че сме конкурентоспособни, че нашите продукти са харесвани и търсени заради високото качество и добрата цена.
В същото време не сме спрели и развойната дейност, разработваме и тестваме нови продукти, които да разширят продуктовата гама на „Теразид”.

Какво ново да очакват клиентите на „Теразид” с началото на активния строителен сезон?
През изминалите месеци работихме усилено върху няколко продукта и продуктови групи и скоро те ще бъдат налични в дистрибуторската мрежа на „Теразид”. Приключиха изпитванията в аналитичната ни лаборатория и на няколко професионални саморазливни подови замазки, които са с подобрени показатели в зависимост от приложението им. Освен познатия „Нивелор Standart” скоро ще пуснем на пазара „Нивелор Flexible”, който е предназначен за полагане върху дървени настилки, например OSB, и очакваме да стане много популярен сред занимаващите се със сухо строителство и сгради с дървена конструкция. Предвиждаме и други две саморазливни замазки, но нека засега останат в тайна.
Ще си позволя да издам и една новина в аванс – до края на годината ще пуснем на пазара гипсови мазилки силозно. В момента предлагаме гипсова мазилка в 25-килограмова опаковка, която се прие много добре от пазара. Силният интерес ни провокира да помислим за възможността да доставяме гипсови мазилки в силози директно на обекта.

Инж. Александров, разбрахме, че подготвяте и нововъведение в опаковките на някои традиционни продукти?
Точно така, от тази година планираме поетапно да заменим хартиените пликове на някои продукти с картонени кутии. Кутиите са много по-удобни за нашите дистрибутори и за клиентите. С тях няма опасност от разсипване на съдържанието, а удобните дръжки ги правят много лесни за носене. Не на последно място кутиите са направени от изцяло биоразградимо велпапе, а, както знаете, ние сме много силно ангажирани с идеята за щадящо околната среда производство.
Първите продукти, които нашите клиенти ще могат да намерят в новите картонени опаковки, са Сива и Бяла циментова шпакловка от 5 кг и серията хоби продукти – Сив цимент, Гипс и Винервайс. Съвсем скоро кутии ще заменят и малките хартиени опаковки на добре познатото лепило за плочки ”Теразид Стандарт”.

Ще участвате ли тази година на пролетното издание на строителното изложение „Стройко 2000”?
И тази година „Теразид” ЕООД ще има представителен щанд на пролетното изложение „Стройко”. Всеки, който се интересува от нашите продукти, ще може да разговаря със специалисти от фирмата в дните на изложението 26 март – 1 април на втория етаж на НДК.
Предвиждаме да представим както новите ни продукти, така и популярните комплексни решения за фасадна топлоизолация и хидроизолация на бани и мокри помещения.
Отново ще има демонстрации на работа с декоративните италиански мазилки Adicolor. От миналата година декоративните интериорни покрития Adicolor вече се предлагат във всички строителни хипермаркети Mr. Bricolage, а скоро ще отвори врати и представителният магазин на Adicolor в столичния квартал „Младост 3”.

През миналата година „Теразид” ЕООД получи сертификат за Европейско техническо одобрение за топлоизолационните си системи. Това дава ли ви конкурентно предимство?
Tоплоизолационните системи с марка „Теразид” преминаха изпитване и одобрение съгласно изискванията на ETAG 004, което ги прави конкурентоспособни на всички подобни европейски системи и продукти. Сертификатът ни дава възможност да стъпим на нови европейски пазари.
Наред с това той става все по-важен и за България. Вече все по-често в търгове за обществени поръчки за доставка на строителни материали се изисква наличието на сертификат от ЕТА. Това не е случайно – сертификатът се идава не само на база изпитвания на продуктите, но и след инспекция на производствените фабрики. Всичко това гарантира високото качество на отделните продукти и цялостната система. Засега „Теразид” ЕООД е единственият български производител, който е сертифицирал топлоизолационните си системи в съответствие с критериите на ETA.

Предвиждате ли тази година отновода има тенис турнир „Строителен бизнес”?
Да, тази есен отново ще се проведе традиционният турнир за работещи в сферата на строителството и архитектурата “Строителен бизнес”. Радваме се, че към турнира има интерес и всяка година се записват нови участници. Ще очакваме и тази година всички любители на тениса от строителния бранш на кортовете на СК „Дема”.

Следените ни и във Facebook, като харесате нашата СТРАНИЦА

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023