Урок по хидроизолация от Теразид

http://ask4home.net

Изпълнението на цялостната хидроизолационна система за бани и мокри помещения със сигурност е от онези решения, които трябва да реализирате с помощта на специалист. Ето какво препоръчват специалистите от водещия производител на бои, мазилки и топлоизолационни материали Теразид.

Водонепропускливост
Първоначално хидроизолацията започва с нанасянето на два-три слоя пастообразна хидроизолация Теразид Gt-11. Тя притежава отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови и плоскости от гипскартон и др. Пълната водонепропускливост към съседни или долни помещения се постига като хидроизолацията се нанася върху стените на мокрото помещение на поне 20-30 см от пода. След полагането на първия слой хидроизолация в ъглите се влага еластична уплътнителна лента за хидроизолация и се нанася повторно пастообразната хидроизолация. Използването на специални уплътнителни ленти за оформяне на ъглите не е широко разпространено, но поставянето им гарантира качествена хидроизолация дори при слягане на сградите или навлизане на вода между плочките. След като е осигурена водонепропускливостта на помещението, се преминава към полагането на облицовка от фаянсови или теракотни плочки. При сгради с възможни слягания от Теразид препоръчват гъвкавото лепило Теразид Flex, което поема принудителните напрежения и притежава водонепропускливи свойства. То се препоръчва и при залепяне на новите плочки направо върху старите след грундиране с Теразид G-22.

Декоративно
Ефектна декорация може да постигнете като облепите прага на душ-кабината, плот, колона или друг елемент със стъклени или стъклокерамични плочки (2х2 см). Специално за тяхното залепване е разработено водонепропускливото лепило на база бял цимент Теразид Ct-110. Плочките се предлагат подлепени в пано, което олеснява поставянето. Подлепващото фолио се маха след 24 часа, след което върху плочките може да се ходи. За подсилване на естетичния ефект се използва фугиращата смес Фугарид, предлагана в гама от 70 цвята. За стабилност на тоновете са използвани пигменти на ВАSF и ВАУЕR, а вложените полимерни добавки и моновлакна гарантират водо- и мразоустойчивост, както и сигурност срещу напукване.