Урок по хидроизолация от Теразид

http://ask4home.net

Изпълнението на цялостната хидроизолационна система за бани и мокри помещения със сигурност е от онези решения, които трябва да реализирате с помощта на специалист. Ето какво препоръчват специалистите от водещия производител на бои, мазилки и топлоизолационни материали Теразид.

Водонепропускливост
Първоначално хидроизолацията започва с нанасянето на два-три слоя пастообразна хидроизолация Теразид Gt-11. Тя притежава отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови и плоскости от гипскартон и др. Пълната водонепропускливост към съседни или долни помещения се постига като хидроизолацията се нанася върху стените на мокрото помещение на поне 20-30 см от пода. След полагането на първия слой хидроизолация в ъглите се влага еластична уплътнителна лента за хидроизолация и се нанася повторно пастообразната хидроизолация. Използването на специални уплътнителни ленти за оформяне на ъглите не е широко разпространено, но поставянето им гарантира качествена хидроизолация дори при слягане на сградите или навлизане на вода между плочките. След като е осигурена водонепропускливостта на помещението, се преминава към полагането на облицовка от фаянсови или теракотни плочки. При сгради с възможни слягания от Теразид препоръчват гъвкавото лепило Теразид Flex, което поема принудителните напрежения и притежава водонепропускливи свойства. То се препоръчва и при залепяне на новите плочки направо върху старите след грундиране с Теразид G-22.

Декоративно
Ефектна декорация може да постигнете като облепите прага на душ-кабината, плот, колона или друг елемент със стъклени или стъклокерамични плочки (2х2 см). Специално за тяхното залепване е разработено водонепропускливото лепило на база бял цимент Теразид Ct-110. Плочките се предлагат подлепени в пано, което олеснява поставянето. Подлепващото фолио се маха след 24 часа, след което върху плочките може да се ходи. За подсилване на естетичния ефект се използва фугиращата смес Фугарид, предлагана в гама от 70 цвята. За стабилност на тоновете са използвани пигменти на ВАSF и ВАУЕR, а вложените полимерни добавки и моновлакна гарантират водо- и мразоустойчивост, както и сигурност срещу напукване.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023