ТЕРАЗИД ЕООД отчита 30% ръст на продажбите

С 30% е увеличил продажбите си за деветте месеца на тази година в сравнение със същия период на 2007 година българският производител на строителни материали ТЕРАЗИД ЕООД. Компанията отбелязва все по-голямо търсене на продукцията както сред строителните и инвеститорските компании, така и сред крайни клиенти.

Най-сериозен дял от продажбите на продукти с марката ТЕРАЗИД традиционно имат циментовите лепила и фасадните мазилки. За да отговори на нуждите на пазара дружеството пусна в експлоатация нова инсталация за пастообразните мазилки и бои с капацитет 10 000 тона годишно.

Тази година ТЕРАЗИД направи и сериозна крачка към крайните клиенти, като инсталира 16 машини за оцветяване на фасадни бои и мазилки и латекс по каталог в търговски обекти от дистрибуторската си мрежа. „Досега предлагахме на пазара само фабрично тонирани по каталог бои и мазилки. Инсталирането на машини за оцветяване с нужния софтуер значително улеснява нашите клиенти, които вече могат да изберат цвят и да получат готовия продукт в рамките на един ден”, коментира управителят на ТЕРАЗИД Росен Станков.

За да осигури бързо и добро обслужване на територията на цялата страна, наскоро дружеството откри и нов регионален офис със собствена складова база във Велико Търново. С това регионалните офиси на ТЕРАЗИД ЕООД вече са шест на брой.

За деветте месеца на 2008 година сериозно са се увеличили и инвестициите на дружеството в дълготрайни материални активи, сочат финансовите отчети. Само за закупуване на транспортни средства са отделени близо 2 млн. лв. Най-сериозната придобивка в автопарка на компанията са 7 нови 40-тонни камиона.

Добрите финансови резултати на българския производител до голяма степен се дължат на иновативния подход и модерните технологии, които той внедрява. След като през миналата година лансира на българския пазар машини за полагане на мазилки и други строителни материали, широко използвани в западноевропейските страни, отскоро ТЕРАЗИД ЕООД започна да предлага и ново лепило под формата полиуретанова пяна за топлоизолация.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023