ТЕРАЗИД ЕООД отчита 30% ръст на продажбите

С 30% е увеличил продажбите си за деветте месеца на тази година в сравнение със същия период на 2007 година българският производител на строителни материали ТЕРАЗИД ЕООД. Компанията отбелязва все по-голямо търсене на продукцията както сред строителните и инвеститорските компании, така и сред крайни клиенти.

Най-сериозен дял от продажбите на продукти с марката ТЕРАЗИД традиционно имат циментовите лепила и фасадните мазилки. За да отговори на нуждите на пазара дружеството пусна в експлоатация нова инсталация за пастообразните мазилки и бои с капацитет 10 000 тона годишно.

Тази година ТЕРАЗИД направи и сериозна крачка към крайните клиенти, като инсталира 16 машини за оцветяване на фасадни бои и мазилки и латекс по каталог в търговски обекти от дистрибуторската си мрежа. „Досега предлагахме на пазара само фабрично тонирани по каталог бои и мазилки. Инсталирането на машини за оцветяване с нужния софтуер значително улеснява нашите клиенти, които вече могат да изберат цвят и да получат готовия продукт в рамките на един ден”, коментира управителят на ТЕРАЗИД Росен Станков.

За да осигури бързо и добро обслужване на територията на цялата страна, наскоро дружеството откри и нов регионален офис със собствена складова база във Велико Търново. С това регионалните офиси на ТЕРАЗИД ЕООД вече са шест на брой.

За деветте месеца на 2008 година сериозно са се увеличили и инвестициите на дружеството в дълготрайни материални активи, сочат финансовите отчети. Само за закупуване на транспортни средства са отделени близо 2 млн. лв. Най-сериозната придобивка в автопарка на компанията са 7 нови 40-тонни камиона.

Добрите финансови резултати на българския производител до голяма степен се дължат на иновативния подход и модерните технологии, които той внедрява. След като през миналата година лансира на българския пазар машини за полагане на мазилки и други строителни материали, широко използвани в западноевропейските страни, отскоро ТЕРАЗИД ЕООД започна да предлага и ново лепило под формата полиуретанова пяна за топлоизолация.