Полиуретаново лепило във вид на пяна предлага ТЕРАЗИД

Многофункционално полиуретаново лепило във вид на пяна е новият продукт, който българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД пусна на пазара.

Полиуретановата пяна е предназначена за залепване на топлоизолационни /EPS и XPS/ плоскости. Тя е изключително удобна за ползване и с нисък разход на материал, като с един флакон от 750 мл се покрива по-голяма площ отколкото с една торба от 25 кг лепило на циментова основа. Други съществени предимства на продукта са отличната адхезия към критични повърхности и възможността за запълване на фуги в изолационния слой без термомостове.

Пяната се нанася с пистолет върху листа по външния ръб и W-образно в средата, след което листовете се притискат към основата. Времето за втвърдяване на лепилото зависи от температурата на въздуха и атмосферната влажност. Най-добър резултат при лепене се постига в температурния интервал от -5°С до +25°С. Времето за работа е не повече от 10 – 15 минути, а за окончателно залепване – около 2 часа, когато може да започне дюбелирането. Това позволява за един ден да се извършат операциите лепене, дюбелиране и армирана шпакловка.

За улеснение на своите клиенти ТЕРАЗИД предлага също и пеночистител и професионален метален пистолет с тефлоново покритие за нанасяне на полиуретановата пяна.