Полиуретаново лепило във вид на пяна предлага ТЕРАЗИД

Многофункционално полиуретаново лепило във вид на пяна е новият продукт, който българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали ТЕРАЗИД ЕООД пусна на пазара.

Полиуретановата пяна е предназначена за залепване на топлоизолационни /EPS и XPS/ плоскости. Тя е изключително удобна за ползване и с нисък разход на материал, като с един флакон от 750 мл се покрива по-голяма площ отколкото с една торба от 25 кг лепило на циментова основа. Други съществени предимства на продукта са отличната адхезия към критични повърхности и възможността за запълване на фуги в изолационния слой без термомостове.

Пяната се нанася с пистолет върху листа по външния ръб и W-образно в средата, след което листовете се притискат към основата. Времето за втвърдяване на лепилото зависи от температурата на въздуха и атмосферната влажност. Най-добър резултат при лепене се постига в температурния интервал от -5°С до +25°С. Времето за работа е не повече от 10 – 15 минути, а за окончателно залепване – около 2 часа, когато може да започне дюбелирането. Това позволява за един ден да се извършат операциите лепене, дюбелиране и армирана шпакловка.

За улеснение на своите клиенти ТЕРАЗИД предлага също и пеночистител и професионален метален пистолет с тефлоново покритие за нанасяне на полиуретановата пяна.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023