Лепило улеснява използването на декоративни елементи от EPS

Лепило на циментова основа, разработено специално за закрепване на декоративни фасадни профили от EPS, пусна на пазара българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД.

Разработихме лепилото по поръчка на наш клиент, на когото предстоеше да използва голямо количество профили, обяснява появата на новия продукт инж. Велин Александров, мениджър „Продажби” в „Теразид” ЕООД. Лепилната смес значително облекчава работата на строителните фирми при изпълнението на фасади с декоративни профили от EPS, защото е по-фина и с подобрена якост, пояснява той.

Напоследък все по-популярно става обкантването с декоративни елементи на отворите – врати и прозорци, на еднофамилни къщи и цели хотелски комплекси. Често фасадите се декорират с плоскости, наподобяващи каменни плоскости вместо трудоемкото и рисковано лепене на истински камъни.

Лесният монтаж и разнообразието от форми правят декоративните фасадни профили идеално решение не само при проектирането на нови сгради, но и за възстановяване на архитектурни паметници, при които сериозно е нарушена целостта на орнаментите – корнизи, картуши и др. Напуканите и нестабилни фасадни орнаменти могат да бъдат изцяло заменени от профили от EPS със същите форми и размери.

За да издържат на атмосферна влага и биещ дъжд, детайлите от стиропор се покриват със специален защитен слой. Сместа, която е на основата на бял цимент, гарантира също сигурна пукнатино- и светлоустойчивост. Обработените по този начин фасадни профили може да бъдат допълнително боядисвани с различни бои и покрития в съответствие с дизайнерските и архитектурни решения.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023