„Теразид” ЕООД предлага машини за полагане на лепила и мазилки

Водещият български производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД вече предлага на своите клиенти машини за нанасяне на сухи и пастообразни продукти. За доставчик на машините „Теразид” ЕООД избра германската фирма INOTEC Gmbh. С машините INOMAT M8 и INOCOMB PICCO MP18 може да се нанасят всички основни продукти за довършителни работи в строителството – циментови лепила, шпакловки, хидроизолации, мазилки, интериорни и фасадни бои. Всеки от двата модела е придружен от подробна инструкция за работа с продукти с марка „Теразид”, като са посочени оптималните технически настройки, пропорции и консистенция на материалите при различните операции.
Възможностите на двете машини бяха демонстрирани пред представители на строителни и инвеститорски компании на поредица от специализирани срещи. Машинното полагане с INOMAT M8 на полимерната драскана мазилка „Декорит” предизвика въодушевление по време на демонстрациите, като изпълнението на 6 кв. м отне под 5 минути.
Перисталтичната помпа INOMAT M8 в комбинация с компресор е предназначена за машинно нанасяне на пастообразни продукти – полимерни, силикатни и силиконови мазилки с драскана или влачена структура, течни хидроизолационни смеси, грундове, интериорни и фасадни бои. Съществено предимство на машината е лекотата на работа и равномерното подаване на материала. Така нанесеният слой драскана мазилка може да не се заглажда и пердаши допълнително, което намалява многократно времето за полагане. В същото време крайният ефект е по-силно изразена релефна структура.

Практически изпитания за производителност на перисталтичната помпа показват, че двама души са достатъчни за нанасянето 500 кв. м драскана мазилка за 6 часа. Наред с това значително се намалява разходът на материал в сравнение с ръчното полагане. С машината продължаването на частично изпълнена фасада става лесно и без видима разлика от прекъсването, обясняват експертите.

Специалистите от „Теразид” ЕООД препоръчват използването на същата машина за бързото и равномерно нанасяне на универсалния грунд за мазилки „Теразид G-33” и на контактния грунд „Теразид G-22”. Отличен резултат се получава и при еднократно нанасяне на течна еластична хидроизолация за басейни и мокри помещения „Теразид GT-11”.

При машинното полагане на бои – вътрешни и външни, също се наблюдава значително съкращаване на времето в сравнение с ръчното нанасяне, както и намаляване на разхода на материали.
Полимерни, силиконови и силикатни мазилки може да се плагат и с монофазната Inocomb Picco MP18. За разлика от INOMAT M8 обаче тя е предназначена и за работа със сухи строителни смеси. Машината е особено подходяща за разбъркване и полагане на циментови лепила, например „Термозид”, върху топлоизолационни плоскости. Машината успешно може да се използва и за разбъркване и пръскане на шпакловъчна маса върху подредени вече топлоизолационни плоскости, както и за разбъркване и полагане на гипсови и вароциментови мазилки.

Специалистите на „Теразид” ЕООД планират нова поредица от демонстрации на строителните операции, изпълними с машините пред клиенти – строителни фирми и инвеститори. Предвидени са и обучения на служителите и работниците от строителни фирми.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023