Отговорността и предизвикателството на пътя – когато призвание и професия са едно

Митко Минчев
„Шофьор на тежкотоварен автомобил“
работи в ТЕРАЗИД от 2009 година

Започнах работа като сменник на другите шофьори, когато излизаха в регламентирана почивка или отпуск, когато имаше нужда от втори шофьор при далечни дестинации или просто, когато се налагаше да отсъстват. Не мина и година обаче, когато вече бях оправдал доверието на ръководството и станах един от титулярните шофьори на тежкотоварните камиони. И така вече 12 години. Никак не са малко, но просто това е моето място. От една страна, ТЕРАЗИД е компания, която държи изключително много на служителите си, на транспортния си отдел, на автопарка си и на качеството на своите доставки. От друга страна, за мен комуникативността, мобилността, точността и прецизността са водещи качества, които трябва да притежаваш, за да си успешен в работата си.
Не на последно място обаче е любовта ми към пътуването… Смея да кажа – моето призвание. Дори в свободното си време аз съм на път и правя това, което обичам, само че не с камиона, а с велосипеда. От много време съм запален колоездач и участник в състезания и маратони за шосейно каране.
Всичките тези години са свързани с толкова много изминати километри, хора, случки и емоции… Това което остава обаче и наистина има значение е насладата от работата. Тогава, когато професията ти и това, което обичаш да правиш са едно и също нещо. Днес съм в Рила, утре в Пирин, после на Черно море или Дунав… В България или извън границите на страната, всеки ден е едно приключение, а работата ми е като един огромен прозорец към света. Тя ме зарежда и обогатява, запознава ме с нови хора, показва ми нови места, носи ми нови приятелства.

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023