Когато дойдеш „само за малко“, а останеш над 10 години

Маргарита Георгиева
„Лаборант колорист“
работи в ТЕРАЗИД от 2010 година

Винаги съм харесвала да се занимавам с разработването и тестването на цветове. Да създаваш продукти, които печелят хората със своите краски и многообразие е уникално усещане. Колористиката ти дава свободата да твориш и да създаваш различни и единствени цветове, далеч извън рамките на стандартните каталози.
Точно тази свобода аз намерих в ТЕРАЗИД и тя ме кара да се чувствам като творец вече повече от 10 години. А уж бях дошла временно, по заместване… Но така става, когато човек неочаквано попадне на точното място. Тогава имах и други предложения, които даже звучаха по-примамливо, но съдбата си знае. Почти веднага разбрах, че това е работата, която искам. Тук намерих уникални колеги, с които успяхме да се сработим от раз. Свободата на действие, непрекъснатият стремеж към разнообразие и смелите решения, до ден днешен развиват опита и самочувствието ми на професионалист.
Казват, че една от най-големите награди е да получиш благодарност от клиентите или признание от колегите, за нещо, което си създал с много желание и старание. Но нека ви кажа, кое усещане е по-силно за мен. Когато съвсем случайно се разхождаш през лятната си отпуска, в малък черноморски курорт и ненадейно се загледаш в красива еднофамилна къща. Прекрасните дървени капаци на прозорците, парапетите от ковано желязо, каменните колони пред входната порта и фасадната мазилка…
Тази толкова позната фасадна мазилка, която не мога да объркам. Защо? Защото именно аз я направих в цвят, по поръчка на клиента. Именно моята мазилка избраха тези хора, за красивата си къща. Ето за тази награда става въпрос!

Очаквайте скоро нова история тук в блога…

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023