Wool Clima – новата топлоизолационна система с каменна вата на ТЕРАЗИД

Решили сте да топлоизолирате жилището си, но още не сте избрали топлоизолационна система. ТЕРАЗИД Ви предлага висококачествено решение.

Wool Clima представлява интегрирана топлоизолационна система на базата на топлоизолационен материал от каменна вата, като завършващото покритие може да бъде със силиконова мазилка – Wool Clima Superb или наномазилка – Wool Clima Nanotech.

Топлоизолационната система с каменна вата има следните предимства:

висококачествени материали;

отлични топлоизолационни свойства;

създаване на здравословна среда;

намаляване на разходите за енергия;

висока степен на шумоизолиране;

най-висок клас на пожароустойчивост;

удължаване на живота на сградата.

Всички компоненти на интегрираната топлоизолационна система Wool Clima са изпитани и доказали своите качества. С тях ще постигнете отличен резултат.

Плоскостите от каменна вата са с най-високо качество, осигуряват необходимия комфорт благодарение на отличните си топлоизолационни свойства, звукоизолиране и пожарозащита.
ТЕРАЗИД BМ-14 – е висококачествена лепило-шпакловъчна смес на циментова основа, разработена специално за залепване и шпакловане на каменна вата. Използвайте ТЕРАЗИД BМ-14 за защитна изравнителна шпакловка и тя ще предпази от „стареене“ и атмосферни въздействия топлоизолационните плоскости. Тя ще гарантира водонепропускливост и пукнатиноустойчивост на изпълнения финишен слой и същевременно ще предпази топлоизолационния слой от механични наранявания.

Алкалоустойчивата стъклофибърна мрежа, ще ви помогне допълнително да укрепите и подсигурите шпакловъчния слой срещу образуване на пукнатини и нацепвания, предизвикани от различни линейни разширения. Най-често мрежата се употребява за площно армиране, но също така и за диагонално армиране в ъгловите участъци на отворите, както и за оформяне на външни и вътрешни ъгли и ръбове.

Използвайте дюбелите за топлоизолация с метален пирон, за допълнително укрепване на топлоизолационните плоскости. Пластмасови дюбели с метален пирон, за механично закрепване на топлоизолационни плоскости при дюбелиране в бетон, газобетон и тухлени стени са с отлично качество. Предлагат се в различни дължини според дебелината на изолационните плоскости.

ТЕРАЗИД G-33 – е висококачествен универсален грунд, който ще ви помогне за обезпрашаването на основата и ще създаде отлично сцепление между шпакловъчния слой и фасадната мазилка.

Грундът изравнява попиващата способност на основата и спомага за равномерното съхнене на финишното покритие. Запазва възможността за „дишане“ на стената и осигурява водонепропускливостта. Използвайте ТЕРАЗИД G-33 за подобряване на сцеплението при полагане на декоративната мазилка.

Вече сте на финалната права и остава само да придадете естетически и красив външен вид на вашата фасада. ТЕРАЗИД ви предлага два варианта за висококачествено финишно покритие на системата Wool Climа:

Wool Clima Superb – система с финишно покритие от силиконова мазилка SICOLIT

Тази мазилка е много подходяща за райони с висока влажност на въздуха, защото има отлична паропропускливост и водонепропускливост. SICOLIT е готова за работа пастообразна мазилка на база силиконова емулсия и полимери, с добавени минерални пълнители с подбрана зърнометрия, пигментни пасти и консерванти. Продуктът се използва за направа на фина защитнодекоративна мазилка с висока паропропускливост, еластичност, дълготрайност и ниска склонност към замърсяване.

Wool Clima Nanotech – система с финишно покритие от високотехнологична наномазилка NANOMAX

Тази мазилка е трудно податлива на замърсяване и е устойчива на всякакви климатични условия, благодарение на иновативната си наноструктура. NANOMAX притежава изключително високи водоотблъскващи свойства и паропропускливост. Повърхностният нанослой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични наранявания, съчетани с гарантирана устойчивост на цветовете. Мазилката притежава свойството да се „самопочиства“. Наночастиците по повърхността не позволяват на разпространените замърсители в околната среда да се задържат или да проникнат дълбоко в структурата на мазилката, след това те лесно биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

Ако имате въпроси или нужда от съвет, нашите консултанти с радост ще Ви помогнат в избора на качествено решение.

Задайте своя въпрос тук

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023