Топлоизолацията пести енергия, но и защитава фасадата

След вчерашната буря в София се оказа, че не само колите и прозорците са пострадали сериозно от градушката. Ледените късове направиха на решето и немалко фасади.
И ако все още се питате защо е нужно да се дават повече пари за сертифицирани топлоизолационни системи, като и другите вършат същата работа, сега ще обясня на кратко.
Първо, всички продукти в една изпитана и сертифицирана система отговарят на определени стандарти за качество и устойчивост. И те са годни за излагане на външни атмосферни условия. Не случайно специалистите на ТЕРАЗИД изтъкват, че основната роля на фасадната мазилка е да защитава останалите слоеве на системата от атмосферни и механични влияния и е безкрайно погрешно направената топлоизолация да се оставя само на шпакловка..
Освен това за шпакловка на топлоизолацията се използва фасадна шпакловка, а не най-евтиното попаднало на майстора лепило за плочки. Защото резултатът от употребата на некачествени и неподходящи продукти е видим и за съжаление твърде скъпоструващ.
Много често хората не правят разлика между различените плътности на стиропора и не отдават нужното значение. Освен по-добрите топлоизолационни свойства по-голямата плътност има и друго съществено предимство – по-голямата устойчивост на натиск. Казано иначе, EPS с плътност 15 кг/м3 е значително по-устойчив на удар от този плътност 11 кг/м3.
Накратко, качествената фасадна мазилка, шпакловка, предназначение за топлоизолация и фасаден стиропор с подходящата плътност ще осигурят за Вас и семейството Ви не само топлина и комфорт в жилището, но и устойчивост на различни по своя характер атмосферни влияния.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023