7 жилищни сгради се санират с топлоизолационна система ТЕРАЗИД

За 7 жилищни сгради, които ще бъдат обновени през лятото по Програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради по Оперативна програма „Регионално развитие”, е избрана интегрираната система за топлоизолация на „Теразид”.
Три от сградите са жилищни блокове в София. Ремонтните дейности по тях ще бъдат изпълнение от „Памар груп” ООД и Стини ООД. Две жилищни кооперации в Стара Загора ще бъдат топлоизолирани от „СФО” ЕООД, а двете в Смолян – от „Строителство и саниране инженеринг консулт” ЕООД. Топлоизолационната система на българският производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД е предпочитана и при изпълнението на мерките за енергийна ефективност на много общински сгради, училища и детски градини.
63 млн. лв. за санирането на многофамилни жилищни сгради ще отпусне МРРБ в края на 2011 г. по оперативна програма „Регионално развитие“. Отпуснатите пари ще стигнат за 500-600 сгради.
Държавата ще поема до 50 на сто от необходимите средства за цялостно саниране на жилищни кооперации и панелни блокове. За да се включи дадена кооперация в схемата за саниране, трябва да има съгласие на 67% от собствениците и те да са регистрирани по Закона за етажната собственост.
Началните 63 млн. лв., с които стартира схемата, са малка част от сумата от 7-8 милиарда лева, които по изчисления на регионалното министерство, са необходими за санирането на около 700 хиляди жилища в особено лошо състояние.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023