Построиха с дарения рехабилитационен център за онкоболни

Първият и единствен засега център за рехабилитация на потърпевши от рак на млечната жлеза беше открит в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ вчера. 100-годишната сграда, предоставена от Министерството на здравеопазването, беше изцяло ремонтирана и преобразена само с дарителски средства.
Вярна на своята социално отговорна политика за подкрепа на нуждаещите се ТЕРАЗИД се включи в кампанията на фондация „Утре за всеки”, като осигури напълно безвъзмездно необходимите фасадните мазилки за сградата на центъра. Част от благотворителните инициативи на водещият български производител на строителни материали ТЕРАЗИД ЕООД през последните години включва още ремонт на част от Клиниката по детска урология към МБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, саниране на сградите на две детски градини в София и облагородяването на детска площадка в столичния ж.к. „Дружба”.
Рехабилитационният център „Алекса” ще предлага консултации с медицински специалисти, индивидуална и групова психотерапия, кинезитерапия, лечебна физкултура, специфични масажи. В помощ на пациентите ще бъдат организирани беседи и лекции по теми, засягащи здравословния начин на живот, здравословното хранене, преодоляване на стресовите ситуации във всекидневието.
В специализирания център ще бъдат предоставяни и образователни, информационни и юридически услуги във връзка с работата и функционирането на различните административни институции, както и с правата и задълженията на пациентите.

Ние използваме бисквитки. Когато посещавате уеб сайта ни, бисквитките ще бъдат съхранени на компютъра ви. За повече информация, моля разгледайте нашата политика за поверителност.
Последната актуализация на политиката за поверителност е на 11.01.2023