„Теразид” ЕООД е носител на отличие на Българската строителна камара „Топ 50+”

Българският производител на висококачествени бои, мазилки и топлоизолационни материали „Теразид” ЕООД е отличен с бронзов сертификат в раздела за големи предприятия на ежегодните награди на Българската строителна камара за най-добра търговска и производствена практика.

Отличията ще бъдат връчени днес, на професионалния празник на строителите – Димитровден, на официална церемония в хотел „Кемпински Зографски” от министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Асен Гагаузов и председателя на камарата инж. Симеон Пешов.
Строителните и търговските предприятия, които участват в конкурса се оценяват по комплекс от критерии, сред които са както финансовите показатели на участниците, така и наличието на квалифициран персонал, дълготрайни материални активи, сертифициране по ISO и др. През 2005 г. „Теразид” ЕООД отбелязва 65% ръст на продажбите спрямо 2004 г. През миналата година над 400 000 кв. м. фасади са били изградени с бои и мазилки на фирмата, която вече 10 години успешно присъства на българския пазар. Голямото търсене на строителни материали с марката „Теразид” наложиха разширяване на дейността и пред 2005 г. дружеството премести своята дейност в нова административно-производствена база с по-голям капацитет и складови възможности. „Теразид” ЕООД разкри свои търговски представителства във Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Стара Загора, които се допълват от добре развита дистрибуторска мрежа. През миналата година действащият сертификат по ISO 9001:2000 на „Теразид” ЕООД беше удължен до 2008 г., а през 2006 г. беше сертифицирана по БДС и цялостната фасадна интегрирана система за топлоизолация.

Фирмата е носител на златен медал от Международния панаир в Пловдив през 2000 г., на „Златен ключ” от изложението „Трите ключа” във Варна през 2003 г. и на наградата „Златно крило на успеха” от изложението „Партнерс Експо – строителство, обзавеждане, технологии, лека промишленост” в Плевен през 2004 г.