Цялостни системи за топлоизолация на фасада и хидроизолация на бани и тераси представи „Теразид” ЕООД в Плевен


Цялостни системи за топлоизолация на фасада, както и за хидроизолация и поставяне на керамични и каменни облицовки в бани, кухни и мокри помещения представи „Теразид” ЕООД в Плевен.
Плевен е един от петте областни центъра, в които водещия български производител на лепила, мазилки и топлоизолации изгради собствено търговско представителство със складова база. Подобни представителства „Теразид” ЕООД има още в Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора.
„Въпреки че основахме предиствителството в Плевен едва преди година и половина, смея да твърдя, че марката „Теразид” има много добри позиции на регионалния пазар”, коментира регионалният мениджър на „Теразид” ЕООД инж. Емил Копчев. Той запозна архитекти, проектанти и представители на строителния бранш както с доказалите своето качество комплексни решения, така и с новости в продуктовата гама и опаковките на дружеството.
Интерес предизвикаха както различните видове еластични хидроизолации – пастообразни и сухи, така и все още рядко използваната еластична уплътнителна лента за хидроизолация. Лентата съдържа стъклофибърна мрежа и еластично покритие, които осигуряват пълна водонепропускливост и гъвкавост. Предназначена за качествено изолиране на ъгли стена/стена и стена/под в басейни, бани и други мокри помещения и при оформяне на ъгли на балкони и тераси.
Акцент в представянето на циментовите лепила бе поставен върху бързостягащия анкериращ цимент „Теразид В-4”, който позволява окачване на бойлери, радиатори, шкафове и друго тежко обзавеждане едва 30 минути след замонолитването на носещите елементи, както и върху белите циментови лепила за залепване на мрамор и стъклени и стъклокерамични плочки в бани и басейни – „Теразид Бял” и „Теразид СТ-110”.
Архитектите и проектантите, присъстващи на срещата, проявиха интерес и към различните грундове и импрегнатори, които да послужат в реставраторски и ремонтни дейности на стари сгради и сгради, паметници на културата.
Особено внимание беше отделено и на добилите вече голяма популярност полимерни, силиконови и силикатни мазилки с марките „Декорит”, „Силикат” и „Сиколит”, които се предлагат в 210 цвята и с различни размери на „влачена” и „драскана” структура. И трите продукта имат отлични паропропускливи и водоотблъскващи свойства. Качествата на „Сиколит” определят мазилката като особено подходяща за планински райони, а наличието на силиконова смола в „Сиколит” я правят идеален финишен слой за сгради в крайморските райони или за изпълнение на топлоизолация в минерална вата.
Въпреки че вече е добре позната сред специалистите от строителния бранш, значителна част от презентацията в Плевен беше посветена на фасадната интегрирана система за топлоизолация с марката „Теразид”. Топлоизолационната система е сертифицирана по БДС и отговаря на всички изисквания за качество, устойчивост и ефективност. Фасадната интегрирана система за топлоизолация е разработена изцяло от материали, произвеждани от „Теразид” ЕООД – лепило за топлоизолационни плоскости, експандиран пенополистирол (EPS-F) под марката „Стипор”, армировъчна мрежа от фибростъкло, дюбели за топлоизолация, шпакловъчна смес, бои и мазилки.